Hlavní obsah

Ibrahimovicovi hrozí až tříletý zákaz fotbalu

Stockholm/Praha

S šokující zprávou přišla švédská média. Fotbalový reprezentant a hvězda AC Milán Zlatan Ibrahimovic má vážný problém. Údajně mu hrozí až tříletý zákaz fotbalu. Za všechno může jeho partnerství se sázkovou společností sídlící v daňovém ráji na Maltě.

Foto: Daniele Mascolo, Reuters

Útočník AC Milán Zlatan Ibrahimovic v letošní sezoně Serie A září, může jeho kariéra skončit předčasně?

Článek

Devětatřicetiletý Švéd fotbalově září a svými výkony v Serii A si řekl i o návrat do reprezentace před blížícím se evropským šampionátem. Pohádka by ale brzy mohla skončit.

Tvrdí to alespoň stockholmský list Aftonbladet. Podle něj totiž Ibrahimovic skrz jednu ze svých firem vlastní 10 % sázkové společnosti Bethard. Ta je švédskou společností se sídlem na Maltě.

Foto: Janerik Henriksson, Reuters

Zlatan Ibrahimovic se raduje se spoluhráči ze švédské reprezentace z branky

To by mohlo v konečném důsledku znamenat předčasný konec kariéry. Ibrahimovicovo jednání je totiž v přímém rozporu s regulacemi FIFA i UEFA, které jakýkoliv vlastnický podíl v hazardních společnostech fotbalistům výslovně zakazují.

Švédská fotbalová asociace podle deníku Aftonbladet o celé záležitosti ví už prý od roku 2018. List dokonce tvrdí, že porušení těchto pravidel ze strany Ibrahimovice mělo být dokonce hlavním důvodem toho, že se nejlepší střelec švédské reprezentace nepodíval na fotbalové mistrovství světa v Rusku v témže roce.

Reklama