Hlavní obsah

Plzeň - Jablonec 1:1Hit v Plzni neměl vítěze, Jablonec po půli srovnal

MinutaMin. Tým Hráč Akce
41. Ba Loua 1 : 0
70. Schranz 1 : 1
Záznam online reportáže

Důležitá bitva o pohárové příčky skončila bez vítěze. Plzeň sice nad Jabloncem v sobotním duelu 27. kola fotbalové ligy vedla gólem Ba Louy, ve druhém poločase ale srovnal kanonýr Schranz na konečných 1:1. Viktorii se tak nepovedlo významně přiblížit čtvrtému Slovácku, ztrácí na něj nyní pět bodů. Severočeši jsou nadále druzí.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Šimon Falta z Plzně a David Štěpánek z Jablonce.

Článek

Vynikající ofenzívní partii mohli gólově otevřít domácí po pár vteřinách. Beauguel se opřel na hranici vápna do skákajícího míče, tečovaná rána skončila těsně nad břevnem. V 8. minutě vytáhl fantastický zákrok plzeňský brankář Staněk, který vyškrábl hlavičku Doležala po rohovém kopu.

Viktoriáni vzápětí předvedli parádní akci. Ba Loua uvolnil nalevo Limberského, jeho centr vrátil Šulc hlavou do malého vápna, kde se chystal k zakončení Beauguel. Ve výskoku mu ovšem překážel Káčer, míč letěl nad. Hosté kontrovali šancí Schranze, jehož pohotová střela skončila těsně vedle.

Potom spálil obrovskou šanci Beauguel, sám před Hanušem netrefil branku. Za hlavu se pak chytal domácí Falta, který se ocitl sám na hranici šestnáctky, vystřelil ale doprostřed brány.

Plzeň se nakonec před pauzou dočkala: Šulc uvolnil Ba Louu, jenž parádním obstřelem zajistil Západočechům vedení.

Po hodině hry vyrazil Staněk centr k Pilařovi. Ten pálil zpoza velkého vápna, tečovaná rána skončila vedle pravé tyče. Skvělý Staněk vzápětí vzal míč z nohy Doležalovi, který se natahoval ve skluzu po parádní kolmici mezi obránce. Jablonec nabíral dech, byl nebezpečnější, ve vzduchu visel vyrovnávací gól.

Po samostatné akci málem Staňka překvapil Jovovič, krátce předtím Havel na poslední chvíli zblokoval ránu Doležala. Hosté dál tlačili, po zásluze byli odměněni. Schranz se probil po pravé straně přes Limberského s Brabcem a levačkou zavěsil. Byla to už desátá trefa slovenského reprezentanta v této sezoně. Obrat mohl dokonat Považanec, jehož dělovka skončila na břevně. V nastavení mohl naopak rozhodnout domácí Kalvach, i on orazítkoval břevno.

27. kolo první fotbalové ligy:
Viktoria Plzeň - FK Jablonec 1:1 (1:0)
Branky: 41. Ba Loua - 70. Schranz. Rozhodčí: Franěk - Dobrovolný, Kříž - Hocek (video). ŽK: Limberský, Káčer - Krob, Zelený. Bez diváků.
Plzeň: Staněk - Havel, Kaša, Brabec, Limberský (79. Kopic) - Káčer (79. Hořava), Kalvach, Šulc - Ba Loua (63. Mihálik), Beauguel (74. Ondrášek), Falta. Trenér: Guľa.
Jablonec: Hanuš - Štěpánek, Kubista, Zelený, Krob - Pilař (77. Pleštil), Považanec, Hübschman (82. R. Hrubý), Jovovič - Schranz (90.+1 Podaný) - Doležal. Trenér: Rada.

Reklama

Související témata: