Hlavní obsah

Pažout poprvé vyhrál sdruženářskou anketu

Ondřej Pažout se stal poprvé nejlepším sdruženářem sezony. Bývalému juniorskému mistru světa k prvenství v třináctém ročníku ankety vyhlašované úsekem severské kombinace lyžařského svazu pomohlo třinácté místo na mistrovství světa v Oberstdorfu.

Foto: Ivana Roháčková

Český sdruženář Ondřej Pažout

Článek

Dvaadvacetiletý závodník Dukly Liberec ukončil pětileté kralování Tomáše Portyka v anketě. "Vítězství si velice cením a myslím, že právě můj dobrý výsledek na mistrovství světa je hodně ovlivnil. Se svým výkonem v Oberstdorfu jsem spokojený, dařilo se mi tam. O vystoupeních ve Světovém poháru to už úplně říci nemohu," uvedl v tiskové zprávě turnovský rodák Ondřej Pažout, který se v seriálu SP jen dvakrát prosadil do třicítky. Nejlépe skončil třiadvacátý v Seefeldu.

„Přípravu na sezonu jsme měli navzdory nejrůznějším komplikacím kvůli covidu-19 poměrně kvalitní, ale na mém umístění se podepisovaly zejména nestabilní výkony ve skokanské části. Před sezonou nastoupil do realizačního týmu polský trenér Robert Mateja, který zavedl určité změny ve skokanské technice, ale asi je nemám ještě úplně zažité. Přitom když se na můstku vše vydaří, je to i úžasná psychická vzpruha, navíc do běžecké části je výhodnější nastupovat z předních pozic," líčí dále vítěz ankety.

„Cíl pro příští sezonu je jasný - olympijské hry! Chtěl bych se na ně co nejlépe připravit a na nich si ještě vylepšit umístění z letošního mistrovství světa. Ve Světovém poháru bych rád pravidelně dojížděl do cíle na pozicích alespoň kolem dvacáté příčky," hodnotí své ambice Pažout.

Pozici nejúspěšnějšího trenéra získal opět reprezentační kouč Marek Šablatura, nejlepším juniorem se stal Jiří Konvalinka a mezi ženami uspěla potřetí v řadě Tereza Koldovská.

Anketa úseku severské kombinace Svazu lyžařů ČR o nejlepšího závodníka sezony 2020/21:
Muži:
1. Pažout 120 bodů
2. Portyk 81
3. Vytrval (všichni Dukla Liberec) 65
Ženy/juniorky/dorostenky:
1. Koldovská (Ski klub Harrachov) 115
2. Hradilová (Nové Město na Moravě) 74
3. Peštová (JKL Desná) 49
Junioři/dorostenci:
1. Konvalinka (Dukla Liberec) 114
Trenéři:
1. M. Šablatura (muži ČR, Dukla Liberec) 76

Reklama