Hlavní obsah

Sparta prodloužila o dva roky smlouvu s brankářem Salákem

Praha

Brankář Alexander Salák bude dál oblékat dres hokejové Sparty, která s bývalým českým reprezentantem prodloužila smlouvu o dva roky. Do pražského klubu přišel účastník tří mistrovství světa a olympijských her v Soči v roce 2014 na konci loňského roku po čtrnácti letech strávených v zahraničí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Sparty Praha Alexander Salák sleduje střelu libereckých hokejistů během utkání semifinále play off Tipsport extraligy.

Článek

"Už když jsem do Sparty přicházel, říkal jsem si, že by bylo skvělé v tomto klubu zakotvit na delší dobu," uvedl Salák na webu Sparty. "Jak asi víte, naše rodina se nedávno rozrostla na sedm členů a s manželkou se nám v Praze moc líbí. To samé mohu říct o sparťanské kabině, kde je opravdu skvělá parta. Vím, že se tu buduje opět vynikající tým, se kterým budeme pomýšlet na nejvyšší příčky," řekl někdejší reprezentační gólman.

Udržení Saláka v kádru bylo pro Spartu jednou z priorit. "Saša ke konci základní části a v play off prokázal nejen své hokejové, ale také charakterové kvality. Je to vítězný typ, svým entuziasmem dokáže strhnout další hráče a vybičovat je k maximálním výkonům. Dohodli jsme se velice rychle a jsme moc šťastní, že se rozhodl spojit své jméno právě se Spartou," uvedl sportovní manažer Jaroslav Hlinka.

Salák přišel do Sparty v prosinci po sedmi letech v KHL, kde chytal za Dinamo Riga, Jaroslavl, Novosibirsk a Petrohrad. Působil také v TPS Turku a Färjestadu, s kterým v roce 2011 získal švédský titul. Na kontě má i dva starty v NHL za Floridu.

V této sezoně Salák za Spartu nastoupil v základní části k 11 zápasům s bilancí 1,63 inkasovaného gólu na zápas a úspěšností zákroků 94 procenta. V play off, ve kterém tým vypadl v semifinále s Libercem, nastoupil k šesti utkáním s průměrem 1,83 obdržené branky a úspěšností 93,8 procenta.

Reklama

Související témata: