Hlavní obsah

Hrubka, soptí Vrba. A komplikace v boji o druhé místo

Zahodil bundu, zápas dokoučoval jen ve svetru. nakonec se stejně mohl akorát tak chytit za hlavu. Jeho chlapci v Ďolíčku prošustrovali výborný první poločas a dvougólové vedení, takže s Pardubicemi nakonec uhráli jen remízu 2:2. „Zápas obrovsky ovlivnila hrubka brankáře,“ kritizuje trenér Pavel Vrba gólmana Nitu. Fotbalisté Sparty tak v ligové tabulce znovu klesli na třetí příčku o bod za Jablonec.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Trenér Sparty Pavel Vrba se chytá za hlavu...

Článek
Fotogalerie

Mužstvo pod jeho vedením chytá ofenzivní šmrnc. Je však neuvěřitelně křehké. Proti Slovácku odehrálo v neděli kvalitní druhou půli, s nováčkem ve středu zase jenom první.

Zvládnout celých 90 minut se ctí teď Sparta nedokáže.

„Myslím, že každý viděl, proč se to stalo. Když dostaneme tak lacinou branku na začátku druhého poločasu, s mužstvem trochu zamává. Zavinili jsme si to sami," hodnotí trenér Pavel Vrba v rozhovoru pro klubovou televizi.

Florin Nita ho pořádně dopálil. „Taková hrubka, kterou jsme si dovolili na úvod druhého poločasu, se jen tak nevidí. Je to pro mužstvo, které hraje v prvním poločase dobře, obrovská rána," běduje kouč.

Marodka se plní

Trápí ho i rozsáhlá marodka. O mladšího Krejčího přišel nejspíš až do konce sezony. Kvůli lehčímu otřesu mozku chyběl i Čelůstka, v Ďolíčku se navíc zranil také Souček.

„Pokud jde o Součka, nevím, jaké vyšetření ještě proběhne. Čelůstka by pravděpodobně mohl být v příštím utkání k dispozici," doufá před nedělním duelem s Opavou.

Sparta bojuje o druhé místo, plichtou s nováčkem ovšem nahrála Jablonci.

„Samozřejmě komplikace. Je pravda, že sice máme ztrátu jednoho bodu a zápas k dobru, na druhou stranu budu hodnotit spíš utkání. My jsme zápas v druhém poločase nezvládli s přispěním našich chyb. To mě samozřejmě hodně mrzí," kaboní se Vrba.

Reklama

Související témata: