Hlavní obsah

Jihlava - Kladno 1:2 PPStav série 2:2Hotovo! Rytíř Jágr úřadoval, Kladno srovnalo finálovou sérii a rve se o extraligu

Jihlava
Aktualizováno

Finále první hokejové ligy se vrací v neděli do Kladna za stavu 2:2 na zápasy. Na první gól Jaromíra Jágra v této sérii odpověděl při power play pouhých patnáct sekund před koncem základní části Jiří Fronk, přesto Rytíři nakonec vyválčili v Jihlavě výhru 2:1. Čtvrtý duel rozsekl v třetí minutě prodloužení Adam Kubík.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Čtvrtý zápas finále play off první hokejové Chance ligy. Zleva Filip Dundáček z Jihlavy, Adam Kubík z Kladna a brankář Jihlavy Maksim Žukov.

Článek
Fotogalerie

Ve středeční třetí partii využili Kladenští hned tři přesilovky a dvě měli k dispozici i v úvodu čtvrtého klání. Plekancova formace s Jágrem a Machalou dlouho svírala soupeře v obranném pásmu, jenže Žukov puk za svými zády nedovolil. Ruský gólman podržel Duklu i v dalších momentech, když vychytal sólový únik Kubíka a poté výtečně přečetl hru, když včasným vyjetím vypíchl kotouč před Machalou.

Jihlavští se postupně rozjížděli. Čachotský v přečíslení dva na jednoho hledal Fronka, který ale nezakončil. Velkou příležitost si pak domácí vypracovali v početní výhodě. Čachotský předal puk Lichancovi, šikovný útočník našel pěknou zadovkou Pekra, jenže Košarišťan levým betonem zachránil Kladenské od pohromy. Slovenský muž s maskou se vytáhl i o chvíli později. Čtvrtá formace Dukla zaúřadovala. Košarišťan lapil ránu Brože i následný pokus Čermáka zblízka.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Čtvrtý zápas finále play off první hokejové Chance ligy. Zleva Adam Kubík z Kladna a Filip Eliáš z Jihlavy.

Oba brankáři kralovali i v prostřední části. Plekanec v oslabení předložil Machalovi, jenže Žukov jeho střelu vytáhl. Na jedenadvacetiletého gólmana si poté nepřišel ani Jágr, který se hezky uvolnil, ale na první gól v sérii v tu chvíli ještě dál čekal. Obrovskou šanci pak měl Frye, jehož bekhendový pokus zneškodnil betonem opět výtečný Žukov. Své umění prokázal také Košarišťan, jenž na druhé straně kryl střelu krajana Lichance.

Dramatický závěr

Tuhý boj pokračoval i ve třetím dějství. Bílek se zjevil zcela sám před Žukovem, ale ten betonem zasáhl. Klíčový moment nastal ve 45. minutě. Kladenští dostali možnost další početní výhody, puku se v ní zmocnil Jágr, vyjel si s ním do kruhu a švihem nad pravý beton k tyči rozvlnil síť!

Jihlavští měli jedinečnou příležitost na odpověď v 70 vteřin dlouhé přesilovce pět na tři, několikrát nebezpečně vypálili, ovšem Košarišťana nepřelstili. Přece jen se ale radovali. V závěru zkusili hru v šesti, power play navíc umocnilo ještě kladenské vyloučení. Po vhazování se kotouč po několika odrazech dostal až k Fronkovi, jenž ho zblízka nasměroval do branky. Do konce základní hrací doby přitom scházelo pouhých patnáct sekund!

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Čtvrtý zápas finále play off první hokejové Chance ligy. Zleva Ondřej Machala a Jaromír Jágr z Kladna, brankář Jihlavy Maksim Žukov a Peter Lichanec z Jihlavy.

Napínavý duel šel tedy do prodloužení, které uťal Kubík, jenž při přečíslení dva na jednoho nasměroval puk nad rameno Žukova a odšpuntoval radost hostů. Pátý souboj se hraje v neděli od 17 hodin v Kladně.

Finále play off první hokejové Chance ligy - 4. zápas:
HC Dukla Jihlava - Rytíři Kladno 1:2 v prodl. (0:0, 0:0, 1:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 60. Fronk (Čachotský - 45. Jágr (Snuggerud, Plekanec), 63. Kubík (Mikliš). Rozhodčí: Petružálek, Pražák - Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 5:7, navíc Račuk (Kladno) 10 min. 1:1. Využití: Bez diváků. Stav série: 2:2.
Jihlava: Žukov - Bukač, Dundáček, Mareš, T. Černý, Strejček, Bilčík, Eliáš - Illéš, Fronk, Harkabus - T. Havránek, Lichanec, Čachotský - Pekr, Zadražil, Jiránek - V. Brož, P. Čermák, Chlubna. Trenér: Ujčík.
Kladno: Košarišťan - Frye, Mikliš, Sorokin, Snuggerud, Zacharčuk, J. Suchánek - Jágr, Plekanec, Machala - Kubík, Marosz, Hlava - Račuk, Pitule, Melka - Bílek, P. Machač, Š. Jelínek. Trenér: D. Čermák.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články