Hlavní obsah

Pomoc! Ten míč letí na mě! Hvězdný Ronaldo se předvedl jako zbabělec

Mnozí o něm tvrdí, že je aktuálně nejlepším fotbalistou na světě. Skvělým hráčem v poli bezesporu je, ale bránění ve zdi mu opravdu nejde. Kvůli jeho chybě prohrával Juventus s Parmou ve 32. kole italské ligy 0:1. Zápas se mu však podařilo otočit a nakonec vyhrál 3:1.

Foto: Massimo Pinca, Reuters

Pomoc, já se toho míče bojím!

Článek

Když je soupeři odpískán volný kop, hvězdná CR7 se nejspíš touží propadnout někam hluboko do země. Bohužel pro něj, většinou se do bránění ve zdi postavit musí. Stejně tak tomu bylo i v utkání s Parmou, kdy byl hostům odpískán v 25. minutě přímý volný kop.

Do zdi před gólmana Buffona se Ronaldo sice postavil, ale místo bránění míče se věnoval bránění svého obličeje. Útočník Gaston Brugman tak snadno dostal svůj tým do vedení, ale Stará dáma duel nakonec zvrátila, a i přes Ronaldovu chybu zvítězila 3:1.

Není to poprvé, kdy portugalský útočník zavinil svým nedůsledným bráněním gól. V březnu byl kritizován po zápase s Portem v Lize mistrů, jelikož kvůli jeho chybě postoupilo Porto na úkor Juventusu do další fáze soutěže.

Trenér Andrea Pirlo už dříve tvrdil, že ve zdi nemůže být hráč, který se bojí dostat ránu. Po tomto zápase na otázku, zda není Ronaldo v takových situacích spíše slabinou odpověděl diplomaticky, že se bohužel takové věci stávají. „Jeho roli znovu zhodnotíme v příštích dnech," dodal však na závěr.

Reklama

Související témata: