Hlavní obsah

Skvělá zpráva. Na Slovensku se vracejí diváci na tribuny

Bratislava

Od úterý 27. dubna se vracejí diváci na tribuny slovenských sportovišť. V halách bude kapacita omezena na maximálně 1000 diváků a exteriéru maximálně 2000 diváků.

Foto: Profimedia.cz

Slovenští fanoušci se mohou částečně vrátit na tribuny (ilustrační foto)

Článek

Počet diváků nesmí překročit 25 procent celkové kapacity. Vyplývá to z vyhlášky úřadu veřejného zdravotnictví Slovenské republiky, která upravuje organizování hromadných sportovních akcí.

Uvolnění se týká například také nejvyšší fotbalové a hokejové ligy. Hokejisté už na Slovensku hrají finále extraligy, takže uvolnění se dotkne jen finalistů Zvolenu a Popradu. Ale diváci mohou v omezeném počtu navštívit také utkání nižších fotbalových a hokejových soutěží, ligy házené, volejbalu a basketbalu. Ostatní sportovní soutěže budou i nadále bez diváků.

Na stadionech budou sportovní klání sledovat pouze diváci s negativním PCR testem ne starším 36 hodin a negativním antigenním testem ne starším 12 hodin. Diváci budou sedět v každé druhé řadě a fanoušci hostujícího mužstva nebudou mít na stadion přístup.

Jak bude vypadat praxe?

Úřad veřejného zdravotnictví označilo zvolnění za pilotní projekt bezpečného provozování hromadných akcí v čase pandemie. „Našim cílem je prověřit v praxi efektivitu nastavených podmínek a použití různých druhů testů ve vztahu k šíření covid-19 na hromadných akcích," uvedl úřad.

Organizátoři budou musel mít evidenci diváků na jednotlivých utkáních, jméno, příjmení, datum narození, adresu trvalého bydliště a telefonický kontakt. Po uplynutí 30 dnů je organizátor povinen tyto údaje zničit. Na stadionu musí být zabezpečena dezinfekce a nebude možné konzumovat jídla ani nápoje. V exteriéru budou povinné roušky a v interiéru respirátory.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň