Hlavní obsah

Jihlava - Kladno 1:3Stav série 3:3Rytíři se vracejí se štítem! Bitvu o postup do extraligy rozhodne až sedmý zápas

Aktualizováno

Kletba trvá! Ani šestý duel finále play off první hokejové ligy o postup mezi elitu nevyhrál domácí tým. Kladno odvrátilo mečbol Jihlavy a po vítězství 3:1 na Vysočině srovnalo stav série hrané na čtyři výhry na 3:3 na zápasy. O svém triumfu rozhodli Rytíři v rozmezí 2:50 min. v prostřední části hry, kdy otočili stav z 0:1 na 2:1. V závěrečné třetině zpečetil výhru hostů Adam Kubík. Rozhodující sedmé utkání se hraje ve čtvrtek v Kladně.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Zleva brankář Jihlavy Maxim Žukov, Jaromír Jágr z Kladna a Peter Lichanec z Jihlavy.

Článek
Fotogalerie

Jihlavští s mečbolem v zádech začali o něco lépe. K aktivnějšímu rozjezdu jim pomohly i dvě přesilovky. V té druhé měl velkou příležitost otevřít skóre Fronk, když pálil z kruhu bez přípravy, ale Košarišťan se stihl v brankovišti včas přesunout. V 17. minutě však neúspěšný zakončovatel srovnal účty z tohoto minisouboje. Hosté sice přečkali bez úhony závar ve svém brankovišti, ale Illéš vzápětí předložil puk Fronkovi a Jihlava vedla.

Od druhého dějství ale Středočeši přeřadili na vyšší rychlostní stupeň, hned v několika pasážích uzamkli domácí v jejich obranném pásmu a gólman Žukov měl napilno. Ve velké šanci sice ještě minul zblízka Guman, ale pak hosté během necelých tří minut otočili skóre. Nejprve se prosadil ve 31. minutě výstavní ranou do horního růžku Machač a pak skončilo v brance i Suchánkovo nahození.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Jakub Illéš z Jihlavy za brankou kladenského Andreje Košarišťana.

Třetí třetina přinesla hodně tuhou bitvu. Rytíři se snažili nepouštět Duklu příliš na dostřel a sami trpělivě čekali na šance. Ve 49. minutě se však za jejich obranu dostal Jiránek a sám proti Košarišťanovi měl hodně času na zakončení, ale strážce kladenské branky změnu stavu nepřipustil.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Zleva Vlastimil Bilčík z Jihlavy, brankář Maxim Žukov a Antonín Melka z Kladna.

Velkou šanci na vyrovnání měli Jihlavští před polovinou třetí části, kdy měli k dispozici 72 sekund dlouhou přesilovku čtyři na tři. Rytíři však těžké chvíle přestáli. V pokračující klasické přesilovce měli i porci štěstí, když Harkabus zazvonil na horní tyčku. V nervózním závěru pak pojistil výhru Kladna necelé tři minuty před závěrečnou sirénou Kubík.

Finále play off první hokejové ligy - 6. zápas:
HC Dukla Jihlava - Rytíři Kladno 1:3 (1:0, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 17. Fronk (Illéš) - 31. P. Machač (Frye), 34. J. Suchánek, 58. Kubík (Melka). Rozhodčí: Pešina, Zubzadna - Jindra, Zídek. Vyloučení: 4:6, navíc Jiránek - Snuggerud oba 10 min. Bez využití. Bez diváků. Stav série: 3:3.
Jihlava: Žukov - Bukač, Dundáček, T. Černý, Mareš, Strejček, Bilčík, F. Eliáš - Illéš, Fronk, T. Harkabus - T. Havránek, Lichanec, Čachotský - Pekr, M. Zadražil, Jiránek - Vítězslav Brož, P. Čermák, Chlubna. Trenér: Ujčík.
Kladno: Košarišťan - Frye, Mikliš, Snuggerud, Sorokin, J. Suchánek, Zacharčuk - Jágr, Plekanec, O. Machala - Kubík, Marosz, Melka - Račuk, Pitule, Hlava - Guman, P. Machač, Š. Jelínek. Trenér: D. Čermák.
Kdo vyhraje rozhodující finále první hokejové ligy?
Kladno
76,6 %
Jihlava
23,4 %
Celkem hlasovalo 2694 čtenářů.

Reklama

Související témata: