Hlavní obsah

Real Madrid - Chelsea 1:1Real Madrid doma Chelsea neudolal. Blues začali boj o finále Ligy mistrů nadějně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Pulisic 0 : 1
29. Benzema 1 : 1
Záznam online reportáže

Madrid/Praha
Aktualizováno

Úvodní bitva o finále letošní fotbalové Ligy mistrů mezi Realem Madrid a Chelsea skončila remízou 1:1, která dává o něco lepší výchozí pozici pro odvetu na Stamford Bridge londýnskému týmu. Skóre duelu dvou gigantů, kteří se v rámci Champions League střetli vůbec poprvé v historii, otevřel po necelé čtvrthodině hry hostující Christian Pulisic, za dalších 15 minut pak srovnal Karim Benzema.

Sestřih úvodního semifinále Ligy mistrů Real Madrid - ChelseaVideo: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

Španělský velkoklub pnevyhrál doma poprvé po čtyřech zápasech, naopak hostující svěřenci trenéra Thomase Tuchela drží včetně své ligy venkovní sérii 11 zápasů bez porážky.

Bílý balet vyhrál prestižní soutěž čtyřikrát za posledních sedm let, nyní však do boje o další účast ve finále nevstoupil vůbec dobře. Už v 10. minutě se dostal do obrovské šance hostující Werner a brankář Courtois musel proti němu vytáhnout skvělý zákrok.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Fotbalista Chelsea Christian Pulisic se raduje z trefy proti Realu v semifinále Ligy mistrů.

Londýnský celek byl nadále aktivnější a o chvíli později se dočkal vedoucího gólu. Po přihrávce Rüdigera si zaběhl za obranu Pulisic, obešel i Courtoise a otevřel skóre. Dvaadvacetiletý rodák z Hershey se tak stal prvním Američanem, který skóroval v semifinále Ligy mistrů a zároveň je s pěti góly nejúspěšnějším střelcem své země v prestižní soutěži. Real navíc inkasoval poprvé po čtyřech soutěžních zápasech.

Teprve pak domácí svěřenci trenéra Zinédinea Zidanea zvýšili tempo a ve 23. minutě byl blízko vyrovnání Benzema, jeho střela však orazítkovala jen pravou tyč. Francouzský útočník nicméně nepolevil a krátce před půl hodinou hry přeci jen srovnal. Po rohovém kopu nakrátko a centru z pravé strany se skvěle zorientoval v pokutovém území a po tvrdém voleji zaznamenal svou již 71. branku v Lize mistrů. Dotáhl se tak na čtvrtého nejlepšího střelce soutěže a svého předchůdce v Realu Raúla Gonzáleze.

Madridský tým se po přestávce pustil do dobývání obrany Chelsea, ale proti zhuštěnému bloku se prosazoval jen těžko. Zároveň si musel dávat pozor na rychlé protiútoky soupeře. Na méně atraktivnější druhé části nic nezměnil ani Eden Hazard, jenž se vrací po zranění a v dresu Realu nastoupil na posledních 24 minut.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Karim Benzema slaví se spoluhráči z Realu Madrid gól proti Chelsea v semifinále Ligy mistrů.

Když pak střelu Kroose tečovali obránci mimo a Varane z následného rohového kopu netrefil ideálně hlavou míč, odvezli si "Blues" do odvety nadějnou remízu 1:1.

Úvodní semifinálové utkání fotbalové Ligy mistrů:
Real Madrid - Chelsea 1:1 (1:1)
Branky: 29. Benzema - 14. Pulisic. Rozhodčí: Makkelie - Steegstra, De Vries - Blom (video, všichni Niz.). ŽK: Vinícius Júnior, Kroos, Marcelo, Varane, Odriozola - Pulisic. Bez diváků.
Real: Courtois - Militao, Varane, Nacho - Carvajal (77. Odriozola), Modrič, Casemiro, Kroos, Marcelo (77. Asensio) - Benzema (90.+2 Rodrygo), Vinícius Júnior (66. Hazard). Trenér: Zidane.
Chelsea: E. Mendy - Christensen, Thiago Silva, Rüdiger - Azplicueta (66. James), Kanté, Jorginho, Chilwell - Pulisic (66. Ziyech), Werner (66. Havertz), Mount. Trenér: Tuchel.
Kdo z první semifinálové dvojice postoupí do finále Ligy mistrů?
Chelsea
60,6 %
Real Madrid
39,4 %
Celkem hlasovalo 2543 čtenářů.

Reklama