Hlavní obsah

Jasný verdikt! Rozhodčí podle komise v minulém týdnu poškodili Spartu i Slavii

Aktualizováno

Sudí v minulém týdnu podle komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR poškodili Spartu i Slavii. Letenští ve středečním utkání 28. kola na půdě Pardubic neměli čelit pokutovému kopu, z něhož východočeský nováček srovnal na konečných 2:2. Slávisté zase měli v nedělním duelu 29. kola na hřišti Bohemians 1905, který skončil bezbrankovou remízou, kopat penaltu. Komise o tom informuje v komuniké.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rozhodčí Miroslav Zelinka sleduje VAR během utkání Pardubice - Sparta.

Článek

Zápas mezi Pardubicemi a Spartou v pražském azylu Východočechů v Ďolíčku se nepovedl videorozhodčí Janě Adámkové ani hlavnímu sudímu Miroslavu Zelinkovi, který v sezoně hrubě chyboval už poněkolikáté. Během jarní části sezony už poškodil Plzeň i Ostravu, pokaždé v zápasech proti Liberci. Komise rozhodčích Adámkovou a Zelinku po utkání stáhla z delegace na uplynulé víkendové kolo.

Sudí podle ní neměli nařídit pokutový kop, z něhož Cadu v 75. minutě rozhodl o remíze. Sparťanský Tomáš Wiesner pardubického Tomáše Čelůstku ve vápně nezasáhl a k faulu tak nedošlo. Zelinka však nesprávně odpískal penaltu a u videa chybně nedoporučila přezkoumání situace Adámková.

„Ani nevím, jestli to mám vůbec komentovat," řekl trenér Pavel Vrba hned po zápase pro O2 TV Sport. „Zvážíme další postup," dodal Ondřej Kasík, ředitel komunikace Sparty.

Naopak při prvním pokutovém kopu v závěru úvodního dějství se sudí podle komise chyby nedopustili. Pardubický Ewerton se při snaze o odkop ve vlastním vápně rozmáchl a udeřil do obličeje přibíhajícího Matěje Polidara. Dávid Hancko následně z penalty zvýšil na 2:0. Komise uvedla, že rozhodnutí akceptuje.

V Ďolíčku chybovali sudí i v neděli. Podle komise měli nařídit v 78. minutě duelu 29. kola penaltu za to, že Jan Vondra z Bohemians 1905 ve vápně nakopl střídajícího slávistu Ibrahima Traorého. Červenobílí ve vršovickém derby jen remizovali 0:0 a nevyužili možnost definitivně si zajistit třetí ligový titul po sobě.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Zleva Daniel Krch z Bohemians, Stanislav Tecl ze Slavie a Jan Vondra z Bohemians.

Sešívané ovšem ztráta až tolik nebolí. "Taková poloviční spokojenost. Každý zápas chceme vyhrát, mohli jsme mít splněno. Příští týden to teoreticky může dopadnout i bez nás, chtěli bychom titul udělat na hřišti. Na druhou stranu jsem rád, že jsme neprohráli. Málokdy to říkám, možná poprvé v lize ve Slavii, ale cílem bylo neprohrát, abychom si udrželi neporazitelnost a rekord. Zadruhé jsme nechtěli prohrát před středečním pohárovým zápasem," připustil Jindřich Trpišovský, trenér Slavie.

V nedělním zápase Zlína s Pardubicemi se sudí dopustili jedné chyby. Ve třetí minutě nastavení neměl platit gól střídajícího Davida Hufa, neboť brance přecházel faul Emila Tischlera. Naopak v 15. minutě po zásahu videorozhodčího pardubický Cadu správně zahrával penaltu a na začátku druhé půle sudí odvolali pokutový kop pro domácí. Východočeši vyhráli ve Zlíně vysoko 4:0. Kapitán Ševců Tomáš Poznar a trenér Bohumil Páník po utkání ostře kritizovali hlavního rozhodčího Milana Matějčka.

Reklama

Související témata: