Hlavní obsah

Slavia na lovu. Přijde do Edenu posila z prestižní ligy?

Měla by to být jen formalita. O třetím titulu v řadě pro fotbalisty pražské Slavie už nepochybuje snad vůbec nikdo, a tak je jasné, že v Edenu již své myšlenky směřují k sezoně další. V hledáčku vršovického klubu se objevují první jména, která by mohla v brzké budoucnosti obléknout sešívaný dres. Podle informací serveru iDNES.cz je mezi nimi i gólman německého Bielefeldu Stefan Ortega.

Foto: Profimedia.cz

Zamíří Stefan Ortega do Slavie?

Článek
Fotogalerie

Peter Olayinka, Abdallah Sima, Nico Stanciu, ale především Ondřej Kolář. To vše jsou jména, o které je po další povedené sezoně Slavie v Evropské lize velký zájem a je pravděpodobné, že ne všechny opory se českému lídrovi podaří udržet.

Zvlášť velký otazník je pak u Ondřeje Koláře, o kterého je v Evropě poptávka už dlouho. A je velmi reálné, že po sezoně bude chtít šestadvacetiletý gólman vyzkoušet své kvality i v prestižnějších ligách.

Slavia má v současné době na soupisce z gólmanů pětatřicetiletého Přemysla Kováře, k dispozici je i čtyřiadvacetiletý Jan Stejskal a teprve osmnáctiletý Matyáš Vágner. Na hostování v druholigové Vlašimi je pak Jakub Markovič.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Slavie Ondřej Kolář v zápase s Libercem

V hledáčku realizačního týmu se nyní objevuje opora bundesligového Bielefeldu Stefan Ortega. „Je pravda, že se o brankářské pozici s trenéry bavíme a ještě bavit budeme. Máme několik variant jak v Čechách, tak i v zahraničí," řekl pro iDNES.cz sportovní ředitel Jiří Bílek.

Osmadvacetiletý Stefan Ortega se v tomto ročníku snaží nováčka z Bielefeldu udržet mezi elitou, tři kola před koncem je jeho tým na 15. místě, na první sestupovou pozici, kterou okupuje Kolín nad Rýnem, má náskok pouhý bod.

Do Vršovic by mohl zamířit i liberecký Filip Nguyen, o kterého Slavia stála již v minulosti, či olomoucký gólman Aleš Mandous.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: