Hlavní obsah

Další komplikace pro Slovácko. Sebereme všechny síly a Evropu uhrajeme, věří po nezdaru s Boleslaví Kadlec

Uherské Hradiště

Padli ve čtvrtém z posledních pěti ligových utkání. Fotbalisté Slovácka nestačili na svém stadionu na Mladou Boleslav a po prohře 0:1 si opět zkomplikovali boj o účast v evropských pohárech.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

U míče zleva Jan Kliment ze Slovácka a Radim Řezník z Boleslavi.

Článek

„Zápas se mi nehodnotí vůbec dobře. Boleslav byla hlavně v první půli lepší, přehrávala nás zejména uprostřed hřiště. Dala vedoucí gól. My jsme byli skoro všude pozdě, nedostali jsme se téměř k žádným odraženým míčům," vypočítává nedostatky svého mužstva obvyklý hradišťský asistent Josef Mucha, který tentokrát zaskočil v roli hlavního kouče za Martina Svědíka, jenž musel kvůli čtyřem žlutým kartám sledovat utkání jen z hlediště.

Do druhé půle vyrukovalo Slovácko jen se tříčlennou obrannou formací. „Trochu jsme přeskupili síly a byli jsme už mnohem aktivnější. Jenže naší hře chyběla nadstavba. Nebezpečných akcí jsme si měli vytvořit mnohem víc. Chyběla nám lepší předfinální a finální fáze," litoval, že se Moravanům nepovedlo aspoň vyrovnat.

U vítězné trefy Boleslavi byl kapitán Slovácka Michal Kadlec. „Nechali jsme bohužel ve středu hřiště neatakovaného Máru Matějovského. Prostrčil balon na nabíhajícího Drchala. Já se na něj snažil dosáhnout, ale jen jsem let míče zpomalil. Takže jsem ho Drchymu vlastně nachystal. Nebýt mého nešťastného zásahu, možná by balon ani neměl a došel by si pro něj náš gólman Bajza," přemítá zklamaný hradišťský stoper.

Připouští, že fotbalisty Slovácka poněkud zaskočilo rozestavení Mladé Boleslavi 3 - 5 - 2. „Nebyli jsme na to nachystaní, a měli jsme zareagovat líp. Ale bohužel už trochu vzhledem k náročnému programu uplynulých týdnů šlapeme vodu. Vyrovnané zápasy, které se nám ještě nedávno dařilo o gól vyhrávat, teď bohužel dopadají naopak," štve Kadlece.

Stále věří, že sezona dopadne pro Slovácko dobře. „Jedeme dál, před námi jsou ještě čtyři ligová utkání. Sebereme všechny síly a uděláme maximum, abychom v nich uhráli co nejvíc bodů," doufá, že si jeho celek už nenechá minimálně pátou příčku vzít.

Rovněž Mucha je přesvědčený, že si hradišťští fotbalisté postup do Evropy zajistí. „Ve hře je ještě dvanáct bodů, a my se o ně popereme ze všech sil. Máme svoji kvalitu, věřím, že na kýžený cíl dosáhneme," zůstává optimistou.

Jeho komunikace s koučem Svědíkem během zápasu prý probíhala bez problémů. „Seděl na tribuně kousek nad naší lavičkou. Přes maséra jsme si vyměňovali vzkazy. Konzultovali jsme spolu hlavně střídání," prozradil Mucha.

Reklama

Související témata: