Hlavní obsah

Pozitivní testy na koronavirus zhatily finálové zápasy mužů na ME v badmintonu

Kyjev
Aktualizováno

Finálové zápasy ve dvouhře i čtyřhře mužů na mistrovství Evropy v badmintonu se kvůli koronaviru nehrály. Před dnešními souboji o zlato měli v Kyjevě pozitivní testy dánský finalista singlu Viktor Axelsen, německý deblista Mark Lamsfuss a jeden z rozhodčích. Evropská badmintonová federace proto část programu z bezpečnostních důvodů zrušila a zápasy zkontumovala, odehrála se jen ženská finále a rozhodující duel mixu.

Foto: Profimedia.cz

Dánský finalista singlu Viktor Axelsen měl pozitivní test na Covid-19

Článek

Bronzový olympijský medailista Axelsen se měl o titul utkat s krajanem Andersem Antonsenem, Lamsfusse s Marvinem Seidelem čekal duel s ruskou dvojicí Vladimir Ivanov, Ivan Sosonov. Všichni pozitivně testovaní museli do izolace, v karanténě v hotelu skončili kvůli blízkému kontaktu i Seidel a Lamsfussova partnerka z mixu Isabel Herttrichová, s níž získal v Kyjevě bronz.

"Jsem strašně zklamaný a smutný. Byli jsme ve špičkové formě a šli jsme si pro zlato. Vůbec nevím, co říct. Čtyřikrát jsem byl testován a pokaždé byl výsledek negativní. A teď, v den finále, musíme odstoupit a nemůžeme bojovat o zlato," řekl zničený sedmadvacetiletý Lamsfuss v prohlášení německého svazu..

Vedení evropské federace po pozitivních výsledcích zvažovalo i kompletní zrušení finálového dne. "Zvažovali jsme všechny možné scénáře včetně toho, že se už dneska hrát nebude. Po zvážení všech faktů jsme se ale rozhodli, že badmintonistkám nebudeme brát možnost zahrát si finále mistrovství Evropy," uvedl v prohlášení generální sekretář evropské badmintonové federace Brian Agerbak.

Díky tomu se mohla už z pátého evropského zlata za sebou radovat španělská hvězda Carolina Marínová. Trojnásobná mistryně světa a olympijská šampionka z Ria de Janeiro porazila ve finále 21:13, 21:18 Dánku Line Christophersenovou a titul obhájila bez ztráty setu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama