Hlavní obsah

Sassuolo - Atalanta 1:1Inter Milán získal po zaváhání Atalanty italský titul

Řím

Fotbalisté Interu Milán jsou podevatenácté italskými mistry. Titul si zajistili čtyři kola před koncem ligy po remíze Atalanty 1:1 v Sassuolu. Milánský tým slaví poprvé od úspěšného ročníku 2009/2010, kdy kromě ligového prvenství získal také italský pohár a ovládl Ligu Mistrů. Český fotbalový reprezentant Jakub Jankto se šestou ligovou brankou v sezoně podílel na výhře Sampdorie Janov nad AS Řím 2:0.

Foto: Francesco Mazzitello, ČTK/AP

Fotbalista Interu Milán Christian Eriksen, čtvrtý zleva, slaví se spoluhráči gól v zápase italské ligy. Inter v sobotu vyhrál a v neděli slaví mistrovský titul.

Článek

"Po devíti letech se zhroutilo impérium," glosoval kouč Interu Antonio Conte skutečnost, že jeho tým ukončil nadvládu Juventusu Turín. Inter se titulu přiblížil již v sobotu, kdy porazil Crotone 2:0. Definitivního potvrzení se dočkal o den později díky remíze Atalanty Bergamo na hřišti Sassuola.

Atalanta hrála od 23. minuty bez vyloučeného brankáře Pierluigiho Golliniho, přesto sahala po výhře a mohla oddálit oslavy Interu. Po brance Robina Gosense z prvního poločasu vyrovnal v 51. minutě z penalty křídelník Sassuola Domenico Berardi. Šanci k zlomení zápasu zpět na svou stranu dostali hráči Atalanty čtvrt hodiny před koncem, Luis Muriel ale neproměnil penaltu a přisoudil titul Interu.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

Fanoušci Interu Milán slaví mistrovský titul.

Pošesté v sezoně se mezi střelce zapsal český reprezentant Jakub Jankto a podílel se na výhře Sampdorie Janov nad AS Řím 2:0. Pětadvacetiletý záložník se v 66. minutě dostal do samostatného úniku a tvrdou střelou na bližší tyč překonal brankáře Daniela Fuzata. Janovský tým využil horšího období Římanů, kteří nevyhráli pět zápasů v řadě včetně semifinálového utkání Evropské ligy, ve kterém je porazil Manchester United vysoko 6:2.

Neapol remizovala s Cagliari 1:1 a nevyužila šanci vrátit se na třetí místo před AC Milán. SSC přišel o výhru ve čtvrté minutě nastavení, kdy vyrovnal záložník Nahitan Nández.

Šesté Lazio Řím porazilo FC Janov 4:3 a v boji o Ligu mistrů ztrácí na čtvrtou Neapol už jen tři body. Janov je třináctý s pětibodovým náskokem na sestupové příčky.

Foto: Alberto Lingria, Reuters

fotbalista Lazia Řím Ciro Immobile oslavuje branku v utkání 34. kola Serie A.

Římané vedli deset minut před koncem 4:1, hosté ale v 80. a 81. minutě vstřelili dva góly a závěr zdramatizovali. Velký podíl na výhře Lazia měl záložník Joaquin Correa, který navázal na povedené střelecké představení z minulého kola proti AC Milán a podruhé za sebou vstřelil dvě branky

Prosadil se také nejlepší střelec Lazia Ciro Immobile, jenž v prvním poločase proměnil penaltu a skóroval ve čtvrtém zápase v řadě. Italský reprezentant vstřelil devatenáctý gól v sezoně, nejlepší kanonýr Serie A Cristiano Ronaldo jich má na kontě o šest více.

V souboji týmů ze středu tabulky remizovala Boloňa s Fiorentinou 3:3 a hattrickem se blýskl devětatřicetiletý domácí útočník Rodrigo Palacio.

Výsledky 34. kola italské fotbalové ligy
Italská fotbalová liga - 34. kolo:
Lazio Řím - FC Janov 4:3 (30. a 56. Correa, 43. Immobile z pen., 48. Alberto – 47. vlastní Marušič, 80. Scamacca z pen., 81. Šomurodov)
Boloňa - Fiorentina 3:3 (31., 71. a 84. Palacio – 22. z pen. a 73. Vlahovič, 64. Bonaventura)
Neapol - Cagliari 1:1 (13. Osimhen – 90.+4 Nández)
Sassuolo - Bergamo 1:1 (52. D. Berardi z pen. – 32. Gosens)
Udine - Juventus Turín 1:2 (10. Molina - 83. z pen. a 89. Ronaldo)
Sampdoria Janov - AS Řím 2:0 (45. Adrien Silva, 65. Jankto).

Reklama

Související témata: