Hlavní obsah

Liberec - Sparta 2:2S úctou Slovan! Bývalý Trpišovského tým potvrdil Slavii titul

MinutaMin. Tým Hráč Akce
30. Pešek 1 : 0
50. Pešek 2 : 0
67. Karlsson 2 : 1
68. Hložek 2 : 2
Záznam online reportáže

U Nisy je pro Letenské až příliš horká půda. Loni tady sice získali MOL Cup, dlouhodobá soutěž je ovšem jiná kapitola. Fotbalisté Slovanu v utkání 30. kola fotbalové Fortuna ligy remizovali s pražskou Spartou 2:2 a ještě před šlágrem Slavie s Plzní definitivně potvrdili sešívaným obhajobu titulu. Oba góly domácích vstřelil exsparťan Pešek, hosté v rozmezí jedné minuty vyrovnali. Sparta vyhrála v Liberci jediný z posledních devíti ligových zápasů, venku naposledy zvítězila 20. února ve Zlíně. A na druhý Jablonec už ztrácí tři body, dohrávku s Plzní má k dobru.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor prvního gólu Jakub Pešek z Liberce se raduje.

Článek

Slovanu se vrátili do sestavy oba stopeři. Letenští věděli, že Jablonec svůj díl proti Olomouci zvládl a dostal Spartu pod ještě větší tlak. Pražané u Nisy nastoupili v očekávané sestavě, na lavičku náhradníků už mohl usednout rekonvalescent Juliš, který si před zraněním zahrál naposledy v půlce února.

Hrálo se na těžkém terénu, s úvodním hvizdem začalo znovu pršet. Hosté si hned v úvodu vytvořili slušnou šanci, Karabec v ní ovšem zaváhal. Domácí odpověděli jedovatými centry ze stran. Dočkal pak vybídl Hložka, ani druhý sparťanský mladík však branku netrefil. Karabec po Hanckově akci v další šanci těsně minul, příležitost měl i liberecký Rondič.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Fotbalisté Sparty diskutují s rozhodčím během utkání 30. kola Fortuna ligy na půdě Liberce.

Ve 30. minutě udeřili domácí. Rondič poslal do běhu Peška, exsparťan utekl Sáčkovi a otevřel skóre. Odpovědět mohl Dočkal, z přímého kopu však branku těsně minul. Liberec se po kontaktu Karabce se Sadílkem dožadoval penalty, rozhodčí Orel nechal pokračovat ve hře. V nastavení první půle spálil tutovku Rondič.

Pět minut po přestávce si Slovan vedené pojistil. Rondič spíš odkopával do bezpečí, našel však rychlíka Peška, který opět pláchl Sáčkovi a znovu přesně zakončil. Sparta byla v šoku, její prapor přišlo pozvednout Juliš s Karlssonem.

Po Čelůstkově kiksu mohl Pešek završit hattrick, branku však tentokrát minul. A hosté se zmátořili. V rozmezí jediné minuty vyrovnali. Nejprve se zdálky parádně trefil Karlsson, pak ho ránou k tyči napodobil Hložek.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hráči Sparty se radují z gólu v utkání 30. kola Fortuna ligy na půdě Liberce.

Až do konce hráli oba soupeři na vítězství, nerozhodné skóre se už ovšem nezměnilo.

Slovan tak potěšil svého bývalého trenéra Trpišovského a řadu exlibereckých borců ve službách sešívaných. Slavia už má jistotu třetího mistrovského titulu v řadě.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Fotbalová liga - 30. kolo:
Slovan Liberec - Sparta Praha 2:2 (1:0)
Branka: 30. a 50. Pešek - 67. Karlsson, 68. Hložek. Rozhodčí: Orel - Kubr, Melichar - Pechanec (video). ŽK: Mikula, Sadílek, Rabušic, Faško - Wiesner, Pavelka.
Liberec: Knobloch - Fukala, Jugas, Chaluš, Mikula - Mara, Sadílek, Karafiát (76. Faško) - Koscelník, Rondič (76. Rabušic), Pešek (71. Mosquera). Trenér: Hoftych.
Sparta: Nita - Sáček, Vitík, Čelůstka, Hancko - Wiesner (54. Juliš), Pavelka, Dočkal (88. Trávník), Karabec (54. Karlsson), Plavšič - Hložek. Trenér: Vrba.

Reklama

Související témata: