Hlavní obsah

Slavia - Plzeň 5:1Mistrovskou korunovaci vyšperkovala Slavia potupou Plzně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Holeš 1 : 0
22. Kaša (vlastní) 2 : 0
47. Van Buren 3 : 0
67. Káčer 3 : 1
72. Bah 4 : 1
85. Stanciu 5 : 1
Záznam online reportáže

Třetí titul v řadě a jednadvacátý v domácí fotbalové historii, dvaačtyřicátý ligový zápas bez prohry, mistrovská korunovace oslavená po přispění Liberce už před výkopem, a dokonce s několika stovkami fanoušků, kteří mohli do Edenu přijít. Pro pražskou Slavii prostě nádherný květnový večer vyšperkovaný v duelu 30. dějství nejvyšší domácí soutěže ještě vysokou výhrou nad Plzní 5:1, o kterou se postarali Holeš, vlastním gólem Kaša a poté Van Buren s Bahem a Stanciuem. Hned po ní mohl přijít na řadu druhý díl mistrovských oslav.

Foto: www.slavia.cz

Fotbalisté Slavie se mohli do triček s nápisem Hattrick obléknout už před zápasem s Plzní. O jejich třetí mistrovské korunovaci v řadě se rozhodlo v Liberci.

Článek
Fotogalerie

Tušení pronesené trenérem Trpišovským už minulý týden po remíze ve vršovickém derby se naplnilo. Jeho svěřenci na sebe mohli navléknout trička se zlatým nápisem „Hattrick" a vyběhnout v nich už k předzápasové rozcvičce. Liberec se o jejich korunovaci postaral s předstihem, takže slávisté ještě ani kopli do balonu a třetí titul v řadě měli jistý.

„My si ale věřili, že zápas s Plzní zvládneme. Proto byla trika nachystaná," vykládal Trpišovský a už úvod střetnutí mu dal za pravdu.

Po šesti minutách Slavia vedla, protože proti Holešově dělovce neměl gólman Staněk nárok.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie se radují z gólu v utkání proti Plzni, prosadil se Tomáš Holeš.

Po čtvrthodině už mohl být stav 2:0, kdyby ovšem Deli proměnil penaltu nařízenou za Staňkův faul na Van Burena, nebo kdyby právě on poslal balon vyražený Staňkem do odkryté brány.

Ve 22. minutě už to ovšem 2:0 bylo, neboť Kaša tečoval střelu Bořila a plzeňskému brankáři nezbylo než bezmocně rozhodit rukama.

Předtím a potom měla ale Slavia spousta dalších šancí, protože hosté si s její ofenzivou, variabilním měněním míst, pohybem a nápaditou kombinací nevěděli absolutně rady. Bořil si však na Staňka nepřišel, Baha o velkou šanci připravil ofsajd, Van Buren po brejku z půlky hřiště bránu těsně minul, ránu Masopusta zlikvidoval gólman Viktorie.

I tento výčet svědčí o tom, že kdyby Slavia vedla po první půli čtyřbrankovým rozdílem, vypovídalo by to o rozdílu mezi oběma týmy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fanoušci Slavie Praha během utkání 30. kola Fortuna ligy.

Hostům totiž svitla chvilková naděje jen po prvním gólu Holeše, kdy se Káčer zjevil před Kolářem, ale ten jeho příležitost zneškodnil, stejně jako si poradil v nastaveném čase první půle se střelou Beauguela.

Tím ovšem výčet plzeňských nadějí končil. Zvlášť, když dvě minuty po změně stran propálil Van Buren všechno, co mu stálo v šestnáctce v cestě a i on se dočkal gólu.

Pak už si Slavia hlídala vedení, které Káčer sice korigoval, ale na vývoji střetnutí a jeho osudu tím nic nezměnil.

Zvlášť, když pět minut poté vyzval střídající Stanciu skvostným centrem Baha, aby se také zapsal mezi střelce, a pět minut před koncem sám nádhernou střelou potupu Plzně dovršil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Brabec z Viktorie Plzeň a Mick van Buren ze Slavie Praha během utkání 30. kola Fortuna ligy.

Domácí tak dovedli zápas k vítěznému konci znamenajícímu, že jejich rekordní série bez prohry už čítá 42 utkání.

I to si ostatně hráči i fanoušci při druhém díle mistrovských oslav po skončení zápasu připomínali.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Slavia Praha - Viktoria Plzeň 5:1 (2:0)
Branky: 6. Holeš, 22. vlastní Kaša, 47. Van Buren, 72. Bah, 85. Stanciu - 67. Káčer. Rozhodčí: Berka - Blažej, Kotík - Proske (video). ŽK: Staněk, Beauguel, Mihálik (všichni Plzeň).
Slavia: Kolář - Masopust (57. Provod), Kúdela, Deli, Bořil - Holeš (46. Traoré), Hromada (46. Stanciu) - Bah, Ševčík (62. Kuchta), Oscar - Van Buren (71. Olayinka). Trenér: Trpišovský.
Plzeň: Staněk - Havel, Kaša (83. Hejda), Brabec, Hybš - Falta (57. Kopic), Kalvach, Šulc (57. Čermák), Káčer, Ba Loua (57. Mihálik) - Beauguel (78. Ondrášek). Trenér: Guľa.

Reklama

Související témata: