Hlavní obsah

Příspěvky na sítích zavřely Greissovi cestu do německé hokejové reprezentace

Brankář Thomas Greiss už si za německou hokejovou reprezentaci nezachytá. Ve stejný den, kdy byl pětatřicetiletý gólman Detroitu vyhlášen hlavní hvězdou týdne v NHL, oznámilo vedení německého svazu, že ho kvůli kontroverzním příspěvkům na sociálních sítích už do národního týmu nepozve.

Foto: Rick Osentoski, Reuters

Brankář Thomas Greiss už si za německou hokejovou reprezentaci nezachytá.

Článek

Naposledy Greiss kondoloval k úmrtí amerického pravicového rozhlasového komentátora Rushe Limbaugha, který proslul útoky na menšiny a byl stejně jako německý brankář příznivcem bývalého prezidenta Donalda Trumpa. Před čtyřmi lety Greiss na instagramu "lajkoval" přirovnání tehdejší americké prezidentské kandidátky Hillary Clintonové k Adolfu Hitlerovi.

"Nemůžeme si být stoprocentně jistí jeho postojem k hodnotám, které zastáváme. Za současného sportovního vedení nebude Thomas Greiss povoláván do reprezentace," řekl sportovní ředitel německého hokejového svazu Christian Künast magazínu Eishockey News.

Greiss byl v reprezentaci naposledy v roce 2017 na domácím mistrovství světa. Za národní tým odchytal 30 zápasů. Účastník olympijských her v Turíně a Vancouveru žije dlouhodobě v USA a má za manželku Američanku. V NHL nastupoval v minulosti za Phoenix, Pittsburgh a New York Islanders.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: