Hlavní obsah

Sparta - Slavia 0:3Cesta k double je otevřená! Sešívaní rivala v derby potupili a překazili mu obhajobu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Kuchta 0 : 1
30. Holeš 0 : 2
53. Kuchta 0 : 3
Záznam online reportáže

dos, rjmSport.cz
Aktualizováno

Nůžky mezi nesmiřitelnými rivaly se otevírají čím dál tím víc. Takový je jasný vzkaz z 299. derby pražských S. Fotbalisté Sparty prohráli v semifinále MOL Cupu se Slavií hladce 0:3 a neobhájí tak trofej. Naopak sešívaní mají po zisku titulu nakročeno k double, ve finále v Plzni se 20. května utkají o další trofej s domácí Viktorií. Červenobílí navíc protáhli nebývalou sérii, neprohráli od března 2016 už 14 soutěžních derby po sobě!

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie slaví gól během derby na Spartě.

Článek
Fotogalerie

Sešívaní nastoupili v plné síle, tedy i s hráči, kteří ušetřili síly v posledním ligovém duelu s Plzní. Letenským kvůli svalovým problémům chyběl kapitán Dočkal. Do základní sestavy se naopak vrátil Juliš a nechyběl v ní ani Plavšič, který podle zákulisních zpráv bude od léta hráčem Slavie...

Sparťany tížila černá série, nevyhráli 13 minulých soutěžních derby po sobě. Nezačali špatně, stejně jako v nedávném ligovém derby v Edenu. Jenže své šance nevyužili. Karlsson prověřil Koláře zdálky, Hložek se ocitl dokonce sám před Kolářem, ale nezakončil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Adam Hložek ze Sparty v šanci před brankářem Slavie Ondřejem Kolářem během semifinále MOL Cupu.

A tak udeřili sešívaní. Při Bořilově tutovce se ještě vytáhl Heča a reflexivně míč vyrazil. Potom ale právě letenský brankář rozehrál přímo na kopačky soupeře, Wiesner nešťastně srazil balon před Kuchtu a útočník Slavie se v tutové pozici nenechal pobízet. Gól posadil Slavii na koně. Po další hrubce domácí obrany se navíc trefil také Holeš.

Sparta se mohla dostat na kontakt, jenže její produktivita byla mizerná. Juliš velkou šanci zahodil, Hancko sice mířil z přímého kopu přesně, Kolář se ovšem blýskl skvělým zákrokem. Karlssonovu střelu srazili obránci na roh.

Osm minut po přestávce bylo hotovo. Masopust rozvrátil svým nájezdem obranu Sparty natolik, že Kuchta zasunul míč do prázdné branky jako někde na plácku. Obraz letenské potupy nemohl být vyjádřen věrněji...

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Jan Kuchta ze Slavie se raduje z gólu během semifinále MOL Cupu na hřišti Sparty.

Střet dvou diametrálně odlišně vyspělých mužstev dopadl jako v poslední době tradičně, hladkým vítězstvím Slavie. Ve zbytku zápasu měla víc šancí než domácí, frustrovaní sparťané tak museli být rádi, že ušli ještě většími debaklu. Ani čestný úspěch jim nebyl přán...

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Semifinále fotbalového MOL Cupu:
Sparta - Slavia 0:3
Branky: 25. a 53. Kuchta, 30. Holeš. Rozhodčí: Proske - Nádvorník, Hájek - Ginzel (video). ŽK: Vitík, Pavelka, Trávník - Holeš, Houštecký (asistent trenéra). Diváci: 1800 (omezený počet).
Sparta: Heča - Wiesner, Vitík, Čelůstka, Hancko - Karlsson (54. Karabec), Pavelka, Sáček (64. Trávník), Hložek, Plavšič (64. Minčev) - Juliš (77. Novotný). Trenér: Vrba.
Slavia: Kolář - Masopust, Kúdela, Deli, Bořil - Holeš, Ševčík (56. Provod) - Bah (86. Lingr), Stanciu (81. Traoré), Oscar (56. Olayinka) - Kuchta (56. Van Buren). Trenér: Trpišovský.

Reklama

Související témata: