Hlavní obsah

Na Slováky s Willem v brance, do hry jde i šestice finalistů extraligy. Sekáč jede z Ruska autem

Šest hokejistů, kteří před týdnem dohráli finále extraligy, oblékne dres národního týmu ve čtvrtek od 17.15 hodin, kdy Česko nastoupí v pražské O2 areně k pátému přípravnému utkání před MS a bude chtít udržet svou dosavadní neporazitelnost před MS.

Foto: Český hokej, Jan Beneš

Roman Will v akci.

Článek

Třinecký tandem Špaček, Stránský se potká v jednom útoku s libereckým Lencem. Po boku obránců z KHL se objeví i Vitásek a David Musil, jehož bratr Adam nastoupí na křídle vedle boleslavské dvojice Najman, Kousal. „Doufám, že noví hráči, kterým se dařilo v play off, prodají zdravé sebevědomí, budou efektivní v koncovce a počítáme s nimi i do speciálních formací na přesilovky, které dáváme dohromady tak, aby čtyři útočníky jistil z modré čáry obránce s dobrou střelou," prozrazuje asistent trenéra Martin Straka.

Na svou premiérovou šanci si ještě musí počkat brankář Bílých Tygrů Kváča, protože první ze dvou utkání odchytá Will a záda mu bude krýt Růžička, tedy stejná gólmanská dvojice jako v sobotu v Norimberku. „O vytížení brankářů se ještě budeme bavit, předpokládám, že se Kváča buď v pátek, nebo pak příští týden při Českých hrách také dostane," naznačil Straka.

Předpokládaná sestava Česka:
Will (J. Růžička) - Vitásek, Šustr, D. Musil, Mozík, Mašín, Jordán, Ščotka - H. Zohorna, Červený, Blümel - Tomášek, R. Hanzl, Radil - A. Musil, O. Najman, P. Kousal - Lenc, M. Špaček, M. Stránský.

Reprezentaci bude v prvním souboji proti Slovensku chybět tradiční kapitán Tomáš Zohorna, kterého trenéři ještě nechávají odpočinout, aby se dal zdravotně dohromady poté, co nedohrál první zápas v Německu kvůli naraženému boku.

K dispozici ještě nejsou krajánci, kteří vyhráli KHL s Omskem. Brankář Hrubec se dostaví na reprezentační kemp až koncem týdne a nenastoupí tak ani do páteční odvety. Útočník Sekáč by se měl v Praze objevit už ve středu večer, ale do sestavy pro první zápas ho trenéři nezařazují. „Jede z Ruska autem, tak uvidíme, kdy se mu podaří dorazit a jak na tom bude," vysvětluje asistent Straka.

Ten by chtěl už ve čtvrtek vidět od národního týmu lepší hokej než před týdnem proti Němcům, kdy české výsledky 4:1 a 5:4 předčily herní projev. „Musíme být lepší a hlavně svěžejší. Vadilo mi, že jsme se moc neudrželi na puku, ani hráčům moc nešly nohy. Dá se předpokládat, že Slováci budou výborně bruslit, jejich kanadský trenér jim naordinuje i důraz. Pro nás to bude další důležitá prověrka připravenosti," říká asistent českého kouče.

Liberecký obránce Ondřej Vitásek je potěšen pozvánkou, ale zatím nepřemýšlí směrem k mistrovství světa, na němž si zahrál jen před sedmi lety. „Teď se budu snažit odehrát co nejlépe zápasy se Slovenskem, pak se teprve můžu dívat na další týdny," naznačuje.

Reklama

Související témata: