Hlavní obsah

České eso přišlo o velkou šanci, do akce vyrazila sanitka. Doma se začínalo kuriózně

Nebyl to pád z kategorie drastických, ale problémy přinesl. Kvůli karambolu v Polsku Václav Milík přišel o šanci bojovat o účast v soutěži, v níž léta sbíral úspěchy. I medailové. Česká kvalifikace o účast v plochodrážním mistrovství Evropy se v Praze i Pardubicích musela obejít bez něj. Do Challenge, odkud už se lze dostat mezi elitu, proklouzl nakonec Josef Franc. Nepříjemný a poněkud kuriózní pád byl k vidění právě i v jednom z domácích kvalifikačních podniků v metropoli.

Jakub Exler při prvním startu sezony hned upadlVideo: Robert Procházka

 
Článek
Fotogalerie

V Praze i Pardubicích to byly závody bez viditelné či slyšitelné atmosféry, diváci chyběli na obou stadionech, ale šlo o hodně: i o jediné volné místo v kvalifikaci ME. Milík by byl za normálních okolností jasným adeptem číslo jedna, ale pád v polské lize v barvách Krosna české eso vyřadil (níže na videu v čase cca 11:15).

Od horších následků jej ve vysoké rychlosti (ke 100 km/h) uchránily nafukovací vaky. Ač potlučen, opustil dráhu po svých, sanitce, která přijela, se vyhnul a za pár dnů by měl být fit.

Domácí kvalifikační závody, kterými se otevírala česká plochodrážní sezona, vynechal a cesta k triumfům se tak zcela otevřela Janu Kvěchovi, který nenašel na dráze ani jednou přemožitele. Dostal se tak do juniorského světového šampionátu. Cesta do evropského Challenge, který se překrývá s juniorským mistrovstvím, se otevřela zkušenému Francovi, druhému v pořadí v součtu obou závodů. Je to pro něj o to atraktivnější, že se 22. května jede v Pardubicích, které v důsledku koronavirových opatření nakonec převzaly pořadatelství ze slovinského Krška.

I v domácích závodech se padalo. A karambol vlastně otevřel celou sezonu. Přihodil se na samém počátku programu. V první jízdě, navíc ještě před úvodní zatáčkou. Jakub Exler nezvládl sílu plochodrážního speciálu, který se mu postavil na zadní kolo (video nahoře). Sbírání zkušeností pro mladého jezdce tak bylo poněkud bolestivé.

Reklama

Související témata: