Hlavní obsah

Přestřelka v Plzni skončila senzací! Klokani smázli favorita, Brno padlo, Opava dostala padáka

dos, rjmSport.cz
Aktualizováno

Fotbalisté Opavy remizovali v sobotním utkání 31. kola nejvyšší soutěže na hřišti Zlína 1:1 a jsou definitivně prvním sestupujícím. Slezané vedli po zásahu Nešického, chvíli před koncem je však poslal do nižší soutěže vyrovnávací trefou Poznar. Plzeň v divokém duelu s Příbramí prohrávala 0:2, dokáazal ale v divokém závěru strhnout vedení na svou stranu. Nakonec však odváží Příbram senzační remízu 3:3. Brno prohrálo doma s Mladou Boleslaví 2:3 a komplikuje si cestu za záchranou. Bohemians vyhráli nad Libercem 3:0 a neprohráli už jedenáct utkání v řadě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Dostál z Bohemians a Jan Mikula ze Slovanu Liberec během utkání.

Článek
Fotogalerie

Hotovo, prvním sestupujícím z nejvyšší soutěže je Opava. Slezané šli do zápasu ve Zlíně s vědomím, že aby si udrželi alespoň teoretickou naději na záchranu, musí vyhrát. A to se jim nepovedlo.S Ševci remizovali 1:1, neporazili je v posledních deseti duelech. Nejvyšší soutěž opouštějí po třech letech.

Opava přitom rozjela zápas lépe a od 19. minuty vedla, kdy se parádně trefil Nešický. Zlín dokazoval, že tradiční výsledkově "utrápené Páníkovo jaro" je opět aktuální. Nakonec ale prohru Ševci odvrátili. Postaral se o to dvanáct minut před koncem útočník Poznar.

V Plzni byla k vidění pořádná přestřelka.Tonoucí Příbram se dostala do vedení po trefách Pilíka a Nového a vše pro ni vyhlíželo slbně. Viktoriáni však gólem Beauguela zaveleli k velkému obratu. V nastavení Západočeši Ondráškem dokonce otočili skóre. Ale to ještě nebyl konec. V závěru nastavení totiž udeřil Zorvan a postaral se o senzační remízu 3:3.

Mladá Boleslav vyhrála v Brně 3:2 a definitivně si zajistila účast v nejvyšší soutěži i pro příští ročník. Dvě branky vítězů dal Václav Drchal a jednu David Douděra, za domácí korigovali Luděk Pernica z penalty a Jakub Přichystal. Hosté si v tabulce upevnili 13. místo. Zbrojovka doma v lize devětkrát za sebou nezvítězila, zůstává šestnáctá a tři kola před koncem soutěže ztrácí na nesestupovou příčku stále čtyři body.

Spanilá jízda fotbalistů Bohemians 1905 pokračovala i v sobotu večer. Klokani neprohráli už 11 zápasů v řadě, když naposledy doma porazili Liberec 3:0. Rozhodující direkt zasadili Pražané soupeři ze severu Čech dvěma slepenými góly krátce po pauze a zápas v pohodě dovedli k tříbodovému zisku. Slovan prohrál teprve druhý z posledních devíti vzájemných duelů.

Program 31. ligového kola:
Pátek
Jablonec - Teplice 4:1
Sobota
Zlín - Opava 1:1
Branky: 78. Poznar - 19. Nešický.
Brno - Mladá Boleslav 2:3
Branky: 49. Pernica z pen., 74. Přichystal - 7. a 47. Drchal, 38. Douděra.
Plzeň - Příbram 3:3
Branky: 45.+5 Beauguel, 71. Brabec, 90.+1 Ondrášek - 14. Pilík, 23. Nový, 90.+6 Zorvan.
Bohemians - Liberec 3:0
Branky: 51. Pulkrab z pen., 57. Necid, 82. Hronek.
Neděle
15:00 České Budějovice - Pardubice
15:00 Karviná - Slovácko
17:00 Olomouc - Slavia
19:30 Sparta - Ostrava

Reklama