Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Liberec 3:0Klokani si po pauze s chutí zastříleli, neprohráli už jedenáct zápasů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
51. Pulkrab (penalta) 1 : 0
57. Necid 2 : 0
82. Hronek 3 : 0
Záznam online reportáže

Spanilá jízda fotbalistů Bohemians 1905 pokračuje. Klokani neprohráli už 11 zápasů v řadě, když naposledy v sobotu doma porazili Liberec 3:0. Rozhodující direkt zasadili Pražané soupeři ze severu Čech dvěma slepenými góly krátce po pauze.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Petr Hronek z Bohemians a Jhon Mosquera ze Slovanu Liberec.

Článek
Fotogalerie

Na půdě Klokanů se v úvodu odehrával zejména nesmlouvavý boj o každý metr hřiště. Nicméně šance nechyběly. Hned v úvodu byli blízko gólovému zápisu hosté, jenže Rondičovu ránu dokázal Bačkovský vyrazit. A po pěti minutách odpověděli stejně nebezpečným kontrem Klokani, i Pulkrabovu hlavičku mířící pod břevno však bravurním zákrokem vytlačil na rohový kop brankář Knobloch.

Bohemians tradičně servírovali svůj typický řízný fotbal, s nímž si hosté nevěděli rady. Nicméně domácí se i vlivem řady nepřesností nedokázali dostat do vyložené šance. A těsně před pauzou trnuli, když se k odraženému balonu dostal Pešek, ale odražený balon napálil jen těsně vedle pravé tyče!

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Matěj Chaluš ze Slovanu Liberec během utkání na Bohemians.

Po pauze Klokani převzali režii, protože byli mnohem přímočařejší. Navíc jim pomohl Jugas zpackanou malou domů, po níž unikajícího Pulkraba skosil Knobloch a z nařízené penalty sám faulovaný poslal domácí do vedení.

A než se Liberečtí ze šoku vzpamatovali, prohrávali o dvě branky, protože po Dostálově centru z pravé strany měl sice Chaluš domácího Necida před sebou, jenže útočník Bohemians parádní patičkou poslal balon do sítě - 0:2.

Hosté po sérii střídání převzali režii zápasu. A mohli rychle korigovat. Nicméně po nepovedeném odkopu Krcha tasil bravurní zákrok Bačkovský, ránu Karafiáta zastavilo břevno. I přes veškerou snahu nebyli Severočeši schopní vstřelit kontaktní gól.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fanoušci Bohemians na hlavní tribuně stadionu v Ďolíčku.

A osm minut před koncem definitivně rozhodl Hronek po parádní akci, kdy Ljovin z pravé strany poslal do pokutového území Liberce nadýchaný centr, který hrudníkem sklepl Puškáč a Hronek pálil zpoza velkého vápna přesně k tyči - 3:0.

Liberec přijel do Vršovic po sérii tří zápasů bez prohry a dvou výher na půdě soupeře z předešlých utkání, i tak se musel smířit s nulovým ziskem, což je nepříjemný direkt v honu za příčkou garantující pohárovou Evropu.

První fotbalová liga, 31. kolo
Bohemians Praha 1905-Slovan Liberec 3:0 (0:0)
Branky: 51. Pulkrab z pen., 57. Necid, 82. Hronek. Rozhodčí: Machálek - Nádvorník, Dohnálek. ŽK: Necid, Pulkrab, Květ, Vondra, Keita - Knobloch, Rabušic, Karafiát. Diváci: 352.
Bohemians: Bačkovský - Bederka, Köstl, Krch - Dostál, Květ (78. Novák), Hronek (89. Osmančík), Ljovin, Vondra (89. Kosek) - Necid (78. Keita), Pulkrab (64. Puškáč). Trenér: Klusáček.
Liberec: Knobloch - Koscelník (82. Fukala), Jugas, Chaluš, Mikula - Mara, Karafiát (79. Nečas) - Pešek, Faško (59. Rabušic), Mosquera (59. Matoušek) - Rondič. Trenér: Hoftych.

Reklama

Související témata: