Hlavní obsah

Guľa v Plzni skončil! Kdo povede Viktorii v závěru sezony?

Plzeň
Aktualizováno

Trenér Adrian Guľa skončil na lavičce fotbalové Plzně. Osudnou se mu stal sobotní propadák se zachraňující se Příbramí (3:3), kterým si Viktoria notně zkomplikovala cestu do Evropy.

Mluvčí Viktorie Plzeň Václav Hanzlík o situaci po odvolání trenéra Adriana GuľyVideo: fcviktoria.cz

 
Článek

„Pro odvolání trenéra jsme se rozhodli na základě neuspokojivých výsledků, a především špatného herního projevu, s nímž jsme nebyli spokojeni delší dobu," citoval klubový web majitele Viktorie Adolfa Šádka.

„Po sobotním zápase jsme se situací intenzivně zabývali a po vzájemné dohodě s trenérem jsme dospěli k závěru, že se naše cesty rozejdou. Adrianu Guľovi i jeho kolegům se sluší poděkovat za práci, kterou zde za rok a půl odvedli a popřát jim vše dobré jak v osobním, tak i profesním životě," dodal Šádek.

Společně s Guľou tak na plzeňské lavičce končí i Marián Zimen, Ladislav Kubalík a Martin Kojnok. „Chtěl bych poděkovat celému klubu, všem lidem v něm a speciálně panu Šádkovi za to, že jsem měl možnost vést takový klub. Dělali jsme maximum, ale sám cítím, že to zatím nepřinášelo očekávané výsledky. Věřím, že je v silách Viktorky, aby nad hlavu zvedla trofej a v příští sezoně hrála evropské poháry. Zůstanu i nadále fanouškem klubu i všech hráčů, které jsem zde mohl vést," uvedl Guľa.

Guľa převzal Plzeň v lednu 2020, po skvělé první polovině jara šel však tým výkonnostně dolů. Následně skončil krachem letní útok na evropské poháry, v lize Viktoria přezimovala na deváté příčce, což se jí nestalo 13 let. Nyní na jaře vypadalo, že se mužstvo zvedá, nedávný debakl na Slavii (1:5) a sobotní mizérie s Příbramí ho ale dostala zase dolů.

O Guľově nástupci, který tým povede v závěrečných kolech a ve finále MOL Cupu, klub intenzivně jedná, hodlá ho oznámit na počátku příštího týdne. Spekuluje se, že by jím mohl být Pavel Horváth, který se po konci na lavičce Příbrami zapojil do tréninků plzeňské mládeže.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice