Hlavní obsah

Olomouc - Slavia 0:1Výhra i na Hané, takže série Slavie bez prohry se natáhla na 43 zápasů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
78. Kuchta 0 : 1
Záznam online reportáže

Olomouc

Jedenáct dnů po pohárové lekci připravila mistrovská Slavia fotbalistům Olomouce další hořké odpoledne. V utkání 31. ligového kola totiž vyhrála na Hané gólem Kuchty 1:0, takže její série zápasů bez prohry dál pokračuje. Momentálně čítá 43 utkání. Pražané jsou navíc blíž i dalším cílům. Potřebují zvládnout ještě tři duely, aby dokončili sezonu bez porážky, což se podařilo naposledy Spartě v ročníku 2009/10, Kuchta pak má po čtrnácté trefě zase o něco blíž ke koruně krále střelců.

Foto: Sznapka Petr, ČTK

Radost fotbalistů Slavie.

Článek

Poulolovi pořádně zatrnulo. Jeho spoluhráčům a celé olomoucké lavičce také. Půlhodiny drželi Hanáci soupeře na distanc od Mandouse a do pořádné šance ho nepustili, inkriminovaná minuta ale mohla všechno zhatit.

Tedy spíše penalta, kterou se chystal nařídit sudí Marek po souboji francouzského legionáře s pronikajícím Kuchtou. Chystal, ale na pokyn od videa od původního úmyslu ustoupil, neboť k faulu došlo těsně před hranicí šestnáctky.

Namísto pokutového kopu se tak Slavii nabídla jen standardní situace. Ujal se jí sice mistr trestných kopů Stanciu, ale už podruhé v krátkém sledu si míč z jeho kopačky cestu do sítě nenašel.

Foto: Sznapka Petr, ČTK

Lukáš Provod ze Slavie odchází ze hřiště kvůli poraněnému kolenu.

A nenašel si ji tam ani při dalších náznacích střeleckých příležitostí Slavie, protože jen u nich čerstvě korunovaný mistr z Edenu zůstal. Proto ani Lingr, ani Hromada střídající už po čtvrthodině zraněného Provoda, na bezbrankovém stavu nic nezměnili.

"Nebyl jsem spokojený. Některé individuální výkony moc dobré nebyly, i v defenzivě jsme si špatně předávali hráče. Pravdou ale je, že Sigma hrála velice dobře, zatímco na nás byla patrná viróza, která decimuje pomalu všechny hráče," přiznával trenér Pražanů Jindřich Trpišovský.

Trenér Václav Jílek, jenž by měl na olomoucké lavičce vystřídat v příští sezoně Radoslava Látala, mohl totiž sledovat disciplinovaný výkon domácího týmu.

Foto: Sznapka Petr, ČTK

Brankář Olomouce Aleš Mandous zasahuje.

Hanáci poučeni nedávnou pohárovou prohrou 0:3 totiž napadali slávisty už na jejich polovině, důsledně je atakovali, běhali s nimi, nedovolili jim kombinovat a nabízet se, jak jsou Pražané obvykle zvyklí. Dokonce i ke gólu měli dvě minuty před přestávkou blíž, ale hlavičkující Poulolo bránu těsně minul.

Po změně stran prosvištěla těsně vedle Kolářovy brány i rána Zmrzlého z trestného kopu, čímž Olomouc své střelecké příležitosti de facto vyčerpala.

Zákonitě za to zaplatila... Stačilo, aby si nepohlídala Kuchtu a zaplatila za to porážkou. Nejlepší ligový střelec se totiž zády k brance dostal k hlavičce, na kterou Mandous nedosáhl.

Foto: Sznapka Petr, ČTK

Jan Kuchta ze Slavie se raduje z branky v utkání první fotbalové ligy proti Olomouci.

A u jedné inkasované branky zůstat nemuselo, protože Teclovi se přímo vnucovala příležitost výhru Slavie pojistit. Sám před gólmanem ale vůbec netrefil bránu.

Sigma Olomouc - Slavia Praha 0:1 (0:0)
Branku: 78. Kuchta. Rozhodčí: Marek - Paták, Novák - Klíma (video). ŽK: Hubník, Poulolo, Daněk, González, Látal - Zima, Oscar.
Olomouc: Mandous - Radek Látal, Hubník, Poulolo (60. Beneš), Zmrzlý (79. Mihálik) - Breite - González, Houska, Daněk (82. Luc), Hála (60. Sladký) - Nešpor (60. Chytil). Trenér: Radoslav Látal.
Slavia: Kolář - Bah, Kúdela, Zima, Oscar - Holeš - Van Buren (56. Sima), Provod (19. Hromada), Stanciu (46. Olayinka), Lingr (56. Tecl) - Kuchta (82. Hilál). Trenér: Trpišovský.

Reklama

Související témata: