Hlavní obsah

Pecka pro Motor! Gulašem či Pechem to nekončí, Budějovice získaly reprezentačního gólmana

Aktualizováno

Hodně zajímavě vypadá skládání týmu hokejových Českých Budějovic pro příští extraligovou sezonu. Po příchodech hvězdného Milana Gulaše či Lukáše Pecha s Martinem Hanzlem do útoku nebo Jana Piskáčka s Davidem Štichem do obrany hlásí Jihočeši ohromnou posilu i do brankoviště. Na ročním kontraktu se totiž dohodli s reprezentačním gólmanem Dominikem Hrachovinou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dominik Hrachovina.

Článek

Šestadvacetiletý brněnský odchovanec si už extraligu vyzkoušel v předminulé sezoně, když po krátkém angažmá ve švýcarském klubu Ambri-Piotta chytal za Liberec. Nyní má před sebou druhé působiště v tuzemské nejvyšší soutěži.

Hrachovina v minulosti chytal KHL za Barys Astana, dlouhá léta strávil ve Finsku, kde s Tapparou Tampere získal i dva mistrovské tituly. Uplynulá sezona za Tampere mu ale nevyšla podle představ.

„Letos měl ve Finsku špatnou sezonu. Věříme, že my jako klub mu pomůžeme se vrátit k výkonům, které předváděl v předchozím ročníku v Liberci a on pomůže nám a bude plnit roli jednoznačné jedničky a zařadí se opět mezi nejlepší brankáře extraligy," věří majiteli dvou startů za seniorský národní tým asistent trenéra Českých Budějovic Patrik Martinec.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dominik Hrachovina na archivním snímku.

V Motoru bude Hrachovinovi krýt záda Jan Strmeň. Marek Čiliak naopak v Českých Budějovicích po roce končí, Motor využil klauzule ve smlouvě a dohodl se se slovenským brankářem na ukončení jeho angažmá.

Reklama