Hlavní obsah

Sparta hlásí posilu se zkušenostmi z NHL! Má potenciál pro reprezentaci, míní Hlinka

Praha

V uplynulé sezoně už ve Spartě krátce působil, když za ni odehrál tři zápasy. Nyní má jistotu, že jich přidá mnohem víc. Třiadvacetiletý hokejový útočník Filip Chlapík se s pražským klubem domluvil na dvouletém kontraktu.

Foto: Vladimír Koča / HC Sparta Praha

Filip Chlapík podepisuje se Spartou dvouletou smlouvu.

Článek

Chlapík do Sparty zamířil loni v září z Ottawy, než se rozběhl nový ročník NHL. Na konci října se ale vrátil do zámoří, když se Senátory podepsal roční dvoucestnou smlouvu. V sezoně ale za ně odehrál jediný zápas a na konci února se s klubem dohodl na rozvázání kontraktu.

V té době už bylo v Česku po uzávěrce přestupů, takže se pražský rodák a odchovanec Slavie domluvil s finským Lahti, v němž dohrál ročník.

Ten další už bude znovu oblékat dres Sparty! „Už když jsem ze Sparty odcházel, cítil jsem se tu dobře. Když se naskytla možnost být doma, byla to pro mě nejlepší varianta. Jsem vděčný, že mi Sparta dala možnost tady hrát a těším se, až to zase začne," uvedl pro sparťanský web Chlapík, jenž za čtyři sezony v NHL odehrál za Ottawu 57 zápasů s bilancí pěti branek a šesti asistencí.

Foto: Vladimír Koča / HC Sparta Praha

Filip Chlapík znovu oblékne dres Sparty.

„Od začátku našeho působení ve Spartě říkáme, že chceme dávat příležitost našim odchovancům. Filip Chlapík je další z nich. Stále je to velice mladý hráč, který má za sebou zkušenosti ze zámoří i evropských lig," řekl sportovní manažer Sparty Jaroslav Hlinka.

„Počítáme, že bude bojovat o místo v prvních dvou útocích. Má potenciál na to, aby se probojoval do národního týmu, má velmi dobrou střelu a je fyzicky odolný. Jsme moc rádi, že se rozhodl pokračovat u nás," těší Hlinku.

Foto: Vladimír Koča / HC Sparta Praha

Filip Chlapík.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: