Hlavní obsah

Hokejisty Ruska posílí na MS obránci Zadorov z Chicaga a Zub z Ottawy

Hokejisty Ruska posílí na mistrovství světa v Rize obránci Nikita Zadorov z Chicaga a Arťom Zub z Ottawy. Kouč sborné Valerij Bragin tak má jisté zatím čtyři posily z NHL. Účast přislíbili také bek Vladislav Gavrikov s útočníkem Michailem Grigorenkem z Columbusu.

Foto: Nam Y. Huh, ČTK/AP

Hokejisty Ruska posílí na mistrovství světa v Rize obránci Nikita Zadorov z Chicaga, na snímku se před zápasem NHL baví s gólmanem Dallasu Stars Antonem Chudobinem.

Článek

Šestadvacetiletý Zadorov dosud hrál za Rusko jen na minulém mistrovství světa v roce 2019 v Bratislavě, kde sborná získala bronz. V této sezoně si připsal za Chicago v 55 zápasech osm bodů za gól a sedm asistencí. V NHL má bývalý hráč Buffala a Colorada na kontě 411 utkání a 83 bodů za 23 branek a 60 přihrávek. Ve 33 utkáních play off přidal čtyři góly a stejný počet asistencí.

O rok mladší Zub má za sebou premiérovou sezonu v NHL, kam odešel z Petrohradu z KHL. V 46 utkáních měl bilanci 14 bodů za tři branky a 11 přihrávek. Olympijský vítěz z Pchjongčchangu z roku 2018 se chystá na čtvrtý velký turnaj a zatím pokaždé přivezl medaili. Ze světových šampionátů z let 2017 a 2019 má bronz.

Rusové, kteří ode dneška do soboty absolvují generálku na Českých hrách v Praze, budou na šampionátu v Rize v pátek 21. května od 15:15 prvním soupeřem české reprezentace. V dalších zápasech ve skupině A je čekají Velká Británie, Slovensko, Dánsko, Švýcarsko, Švédsko a Bělorusko.

Reklama

Související témata: