Hlavní obsah

Pět gólů! Ostravský střelec jde do čela Skill Contestu

Praha

V jedenáctém pokračování florbalového Skill Contestu se představili hráči celku FBC ČPP Ostrava a hned v úvodní disciplíně dovednostní soutěže na sebe upozornil Lukáš Pešat. Ten se díky pěti vstřeleným brankám dostal do čela průběžné tabulky disciplíny Střelba na přesnost.

Florbalisté Ostravy měnili pořadí Skill ContestuVideo: Český florbal

 
Článek

"Když jsem viděl tu branku a malé otvory v plachtě, říkal jsem si, že když dám čtyři branky, bude to dobré. Nakonec jich tam je pět, což je zatím nejvíc. Takže kdyby měl někdo zájem o soukromé lekce v přesnosti střelby, jsem připravený," zavtipkoval Pešat na účet ostatních hráčů Livesport Superligy.

V dalším díle Skill Contestu, který bude na našem webu opět ve středu 19.5. se představí hráči Acema Sparta Praha.

Skill Contest má nového lídra. Přesná muška zdobí Black AngelsVideo: Český florbal

Skill Contestu se účastní všech 14 mužstev Livesport Superligy. Vybraní zástupci klubů soutěží ve třech disciplínách: střelbě na přesnost, slalomu a střelbě na cíl. Všechny úkoly prověří jejich dovednosti, které se mohou využít při utkáních.

Florbalový Skill Contest. Hráči Vítkovic se čelu nepřiblížiliVideo: Český florbal

Například střelbu z dálky 30 metrů lze i podle samotných hráčů využít při střelbě do prázdné branky při power play. Střelba na přesnost, která byla pro střelce Superligy kvůli malým otvorům v brance velmi obtížná, zase prověřila jejich jemnou motoriku s florbalovou holí. Dlouhý slalom, při kterém hráči uběhli 96 metrů, ukázal, jak jsou na tom s atletickou průpravou.

Celá série dovednostních soutěží vyvrcholí velkým finále, ve kterém se utkají tři vítězové jednotlivých kategorií. Ve finálovém díle se všichni tři zúčastní zmiňovaných disciplín a nejlepší z nich se stane šampionem letošního ročníku soutěže Livesport Superliga Skill Contest. Na finálové video se můžete těšit na začátku června 2021!

Florbalový Skill Contest a hráči Brna. Zrodil se hattrick?Video: Český florbal

Reklama