Hlavní obsah

Rusko - Švédsko 6:4Rusové vyhráli i desátý zápas Euro Hockey Tour

Ruští hokejisté porazili na úvod Českých her v Praze Švédsko 6:4 a vyhráli i desátý zápas v tomto ročníku Euro Hockey Tour. Tři body za dvě branky a jednu asistenci si za vítěze připsal Vladislav Kameněv, dvakrát skóroval také Anton Burdasov. Švédy čeká ve čtvrtek ve druhém utkání v O2 areně od 20:00 souboj s českou reprezentací, sborná o čtyři hodiny dříve nastoupí proti Finsku.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Zleva Igor Ožiganov z Ruska a Oscar Lindberg ze Švédska.

Článek
Fotogalerie

Rusové všechny tři dosavadní souboje se Švédy v sezoně rozhodli až v nastavení, tentokrát se dočkali plného bodového zisku. Prohrávali sice od 9. minuty, kdy pokus Pära Lindholma tečoval Oscar Lindberg, ale v čase 13:54 vyrovnal při hře čtyř proti čtyřem Igor Ožiganov. Šikovně se zbavil Jonathana Pudase a bekhendem překonal Adama Reideborna.

Po 89 sekundách druhé třetiny po chybě Nilse Lundkvita na útočné modré čáře otočil stav z úniku Burdasov. Za 88 vteřin se v přesilové hře při vyloučení Markuse Ljungha trefil z levého kruhu střelou přes obránce Emil Galimov. Ve 32. minutě se dostali Švédové na kontakt, když přečíslení tří na jednoho po přihrávce Jonatana Berggrena proměnil Jesper Frödén.

Ještě v závěru druhé části ale v další přesilové hře vrátil sborné dvoubrankový náskok střelou z pravého kruhu Burdasov. V 47. minutě upravil už na 5:2 po individuální akci bekhendovým pokusem Kameněv.

Švédové se rychle vrátili do hry. Za 64 sekund se prosadil z dorážky Filip Hallander a za dalších 32 vteřin překonal Alexandra Samonova Pudas. Při power play Švédů ale v čase 59:41 pečetil ruské vítězství do prázdné branky Kameněv.

České hokejové hry v Praze, turnaj Euro Hockey Tour:
Švédsko - Rusko 4:6 (1:1, 1:3, 2:2)
Branky a nahrávky: 9. O. Lindberg (P. Lindholm, Lööv), 32. Frödén (Berggren, Lööv), 48. Hallander (D. Rasmussen, M. Kempe), 49. Pudas (Pilut, Friberg) – 14. Ožiganov (Švec-Rogovoj, Kameněv), 22. Burdasov, 23. E. Galimov (Okulov, Slepyšev), 38. Burdasov (Ožiganov, Podkolzin), 47. Kameněv, 60. Kameněv. Rozhodčí: Pešina, Šindel – Lhotský, J. Svoboda (všichni ČR). Vyloučení: 7:5. Využití: 0:2. Bez diváků.
Švédsko: Reideborn – Lööv, Dahlbeck, Pudas, Pilut, N. Lundkvist, Sellgren – M. Kempe, D. Rasmussen, Hallander – Friberg, P. Lindholm, O. Lindberg – Berggren, Wingerli, Frödén – Wedin, Ljungh, E. Larsson. Trenér: Johan Garpenlöv.
Rusko: Samonov – Jakovlev, Chafizullin, Dronov, Ožiganov, Rafikov, A. Marčenko, Naumenkov – Slepyšev, Šalunov, Okulov – Podkolzin, Kraskovskij, Burdasov - Safonov, Zernov, E. Galimov – Švec-Rogovoj, Kameněv, Timkin – Voronkov. Trenér: Valerij Bragin.
Tabulka Euro Hockey Tour:
1.Rusko10730042:1927
2.Švédsko10113423:2711
3.ČR9302421:2611
4.Finsko9210616:308

Reklama

Související témata: