Hlavní obsah

Kanonýr Haaland do Bayernu nepůjde, podle Kahna si ho klub nemůže dovolit

Berlín

Bayern Mnichov norského kanonýra Erlinga Haalanda z Dortmundu nekoupí. Podle budoucího výkonného ředitele klubu Olivera Kahna si bavorský celek nemůže tak drahý přestup dovolit. Dvacetiletý Haaland v probíhající sezoně za Borussii nastřílel celkem 37 branek, přidal 11 asistencí a zájem o něj údajně projevila řada velkoklubů včetně úřadujícího německého mistra.

Foto: Phil Noble, Reuters

Erling Braut Haaland z Borussie Dortmund je na přestupním trhu žhavým zbožím.

Článek

Podle Kahna, který na konci roku v čele Bayernu vystřídá Karla-Heinze Rummeniggeho, si však klub nemůže kvůli ekonomickým dopadům pandemie tak drahý přestup dovolit. "Je mi líto, ale kdo mluví o Haalandovi v Bayernu, tak nepochopil situaci. Protože zaplatit za přestup částku přes sto milionů eur je pro klub v současnosti naprosto nemyslitelné," řekl Kahn deníku Bild.

Podle Kahna navíc pro Haalanda stejně není vzhledem k výkonům Roberta Lewandowského v týmu místo. Dvaatřicetiletý polský úročník dal za Bayern v aktuální sezoně bundesligy 39 branek a jen jeden gól ho dělí od rekordu Gerda Müllera z ročníku 1971/1972.

"Robert má pořád na dva roky smlouvu a o jeho kvalitě nikdo nemůže pochybovat. Navíc na takové úrovni může hrát ještě několik let, takže i to je důvod, proč nemá cenu o Haalandovi přemýšlet," přidal bývalý brankář Bayernu a německé reprezentace.

Reklama

Související témata: