Hlavní obsah

Švédsko posílí na MS útočníci Rakell z Anaheimu a Adrian Kempe z Los Angeles

Útočníci Rickard Rakell z Anaheimu a Adrian Kempe z Los Angeles posílí hokejisty Švédska na mistrovství světa v Rize. Kouč Johan Garpenlöv tak má jisté čtyři hráče z NHL. Již dříve přislíbili účast forvardi Marcus Sörensen ze San Jose a Rakellův klubový spoluhráč Isac Lundeström.

Foto: Jack Dempsey, ČTK/AP

Hokejista Los Angeles Kings Adrian Kempe posílí Švédy na MS.

Článek

Osmadvacetiletý Rakell zatím startoval jen na MS 2018 v Dánsku, kde získal zlato. V této sezoně měl v dresu Ducks bilanci 28 bodů za devět branek a 19 asistencí z 52 zápasů. V NHL má celkem na kontě 499 duelů a 311 bodů (138+173) a dalších 19 bodů (11+8) nasbíral ve 46 utkáních play off.

O čtyři roky mladší Kempe získal také před třemi roky zlato v Kodani a ve švédské reprezentaci se stejně jako na minulém šampionátu předloni na Slovensku může setkat s bratrem Mariem, útočníkem CSKA Moskva. V uplynulém ročníku v barvách Kings zaznamenal v 56 duelech 29 bodů za 14 tref a 15 přihrávek. V NHL si připsal v 312 utkáních 132 bodů (55+77), ve čtyřech duelech play off nebodoval.

Švédové, kteří se ještě v sobotu představí na Českých hrách v Praze proti Finsku, budou ve čtvrtek 27. května čtvrtým soupeřem českých hokejistů na šampionátu. Předtím sehrají duely s Dánskem, Běloruskem, Švýcarskem a potom se utkají s Británií, Slovenskem a Ruskem.

MS v hokeji 2021:

Reklama

Související témata: