Hlavní obsah

Za 32 kol se míč konečně odrazil jednou ke mně, jásá Černý. Viktoriány srazil do kolen

Po bitvě v Ďolíčku patřili k opěvovaným borcům Pardubic. Tomáš Solil s Pavlem Černým zasadili v 67. minutě fotbalistům Plzně úder, který favorita v neděli odpoledne zlomil.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Hráči Pardubic se radují z gólu proti Plzni, který vstřelil Pavel Černý (vpravo).

Článek

Skvělou práci při gólové akci odvedl hlavně Solil, když vypíchl míč Hybšovi a pelášil k bráně. „Viděl jsem, jak míč odskočil. Hráč se nastavoval, že chce přihrávat, a udělal se tam prostor. Snažil jsem se míč vyšťourat svojí dlouhou nohou. Povedlo se a jsem rád, že jsem se dostal ještě do zakončení," připomněl záložník Východočechů následnou ránu levačkou, kterou Staněk sice vyrazil, jenže pohotový Černý nasměroval míč hlavou do sítě.

„Skočil jsem rybičku a za 32 kol se balon konečně jednou odrazil ve vápně ke mně," oddechl si s úsměvem na rtech šťastný střelec, jenž se v probíhající ligové sezoně trefil podruhé. Přitom nemusel být už na hřišti, kouč Krejčí se 35letého matadora vyptával, jak je na tom se silami. „Ještě jsem se necítil úplně vyšťavenej. Jsem rád, že mě trenér ještě nechal na hřišti a podařilo se mi důvěru splatit," vykládal Černý.

Gól na 2:0 Východočechy uklidnil a v samém závěru Viktorii dorazili třetím zásahem. Prvoligovému nováčkovi se po konečném triumfu 3:0 povedl husarský kousek, v letošním ročníku obral ve svém azylu u Botiče všechny české obry. Remízu uhrál se Spartou i mistrovskou Slavií a křísí dokonce naději na účast v evropských pohárech!

„Upřímně jsem to nečekal, ale jsem moc rád, že se pohybujeme takhle nahoře. Chceme skončit v horní polovině tabulky, což se už asi touto výhrou podařilo. Ale ještě máme malej cíl, který je 50 bodů. K němu nám chybí bod," připomíná syn bývalého útočníka Sparty, Hradce Králové nebo Hirošimy.

Reklama

Související témata: