Hlavní obsah

A zase ten Kamara! Urážel papeže a fanoušci se bouří: Jsi rasista!

Boží mlýny? Kdo jinému jámu kopá, sám do ní padá? Obě přísloví by se dala použít na současnou situaci finského fotbalového záložníka Glena Kamary z Rangers. Ti si v neděli pojistili titul ve skotské lize vítězstvím 4:0 nad Aberdeenem. Při oslavách se ale neudrželi a během zpěvu populárního hitu Sweet Caroline uráželi samotného papeže! Mezi zúčastněnými je jasně vidět právě i v Česku nechvalně známý Kamara.

Foto: Andrew Milligan, Reuters

Finský záložník Glen Kamara v potyčce s Ondřejem Kúdelou.

Článek

Po sociálních sítích koluje video, na kterém slaví hráči Rangers titul ve skotské lize. Zpívají přitom hit Sweet Caroline, kterému však poupravili text. Hráči, včetně Kamary, chorálově křičí „F*ck the pope“ tedy v překladu J*bat papeže. To od hráče, který obvinil slávistického obránce Ondřeje Kúdelu z rasismu, nečekali ani jeho věrní fanoušci.

Je známo, že hráči v Rangers jsou spíše protestanti a hráči Celticu, kteří skončili v tabulce druzí, jsou katolíci. Video tedy značně pobouřilo i je. Nejvíc to v komentářích schytává právě Kamara. „Vidím tam Glena Kamaru? To je ten, kdo obvinil někoho z rasismu a pak zpívá rasistické urážky? Pokrytec a rasista,“ napsal jeden z fanoušků.

„Tohle je pro Kamaru najednou přijatelné,“ přidal se další. Někteří se zase zdráhají uvěřit, že v dresu Kamary je skutečně samotný hráč, nebo si myslí, že jde o zvukový podvrh. Nahrávkou se však již zabývá policie. „Víme o tom videu, na kterém hráči Rangers během sobotních oslav údajně používají sektářské výrazy. Nyní vše vyhodnocujeme,“ uvedla policie v oficiálním prohlášení.

Videa si všiml i Jaroslav Tvrdík. „Myslím, že otázku věrohodnosti svědectví čas celkem názorně objasnil. Svět by byl skvělý, kdyby se vše měřilo stejnými kritérii,“ okomentoval situaci.

Reklama

Související témata: