Hlavní obsah

Biatlonová mistryně světa Davidová získala další cenný titul! Inženýrský

Praha

Aktuálně nejlepší česká biatlonistka Markéta Davidová si "doběhla" pro další cenný titul, i když tentokrát k němu nepotřebovala ani běžky. O mistryni světa z Pokljuky je známo, že se vedle biatlonu naplno věnuje i studiu, během kariéry zvládla získat bakalářský titul ze Zoorehabilitace a teď dosáhla na metu ještě vyšší. Je z ní inženýrka!

Foto: Český biatlon/Petr Slavík

Titul v době koronavirové přináší i neobvyklou sebedekoraci. Markéta Davidová si věší v Pokljuce na krk zlatou medaili po triumfu ve vytrvalostním závodu.

Článek
Fotogalerie

Kdekdo nechápal, jak zvládá skloubit studium na vysoké škole s kariérou profesionální biatlonistky, která je v zimě téměř každý týden na závodech. Markéta Davidová to však zvládala bravurně, v pauzách mezi závody šprtala otázky a psala závěrečné práce.

Na České zemědělské univerzitě nejdříve vystudovala bakalářský obor a teď už má za sebou úspěšně i magisterské státnice ze dvou oborů, z Reprodukční biotechnologie a šlechtění a Výživy zvířat a dietetiky. „Ing. Makula," připsala k fotografii na Instagramu, na které se usmívá od ucha k uchu s úspěšně obhájenou diplomovou prací v rukou.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Markéta Davidová (@makulaa)

I když určitě byla dostatečně naučená, rozhodla si to u zkušební komise ještě trochu pojistit. „Dnešní plán nacpat komisi vyšel," napsala mistryně světa ve vytrvalostním závodě z Pokljuky z letošního roku k fotografii s krabicí plnou dortíků.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Markéta Davidová (@makulaa)

S gratulacemi přispěchala řada jejích fanoušků, ale i týmových kolegů. „Paráda, gratulace," napsal bývalý reprezentant Ondřej Moravec. „Znamená to, že zítra už v plným složení?" narážel na tréninkovou absenci několikanásobný medailista z juniorského mistrovství světa Ondřej Mánek.

Davidová doufá, že se po konci biatlonové kariéry bude moci věnovat nějaké „normální" práci. Je velkou milovnicí koní a ráda by pracovala s nimi. Teď na to má dokonce i štempl.

Mistrovství světa v hokeji 2021

MS v hokeji probíhá od 21. května do 6. června v Lotyšsku. Všechny zápasy skupinové části i play off hostí Riga. Česká reprezentace postoupila ze skupiny A ze třetího místa a ve čtvrtfinále hraje s Finskem, které obhajuje zlato. Češi se budou snažit vylepšit čtvrté místo.

Reklama

Související témata: