Hlavní obsah

Českým týmům los Ligy mistrů nepřál! Třinec, Spartu i Mladou Boleslav čeká šichta

Praha

Hodně těžký los pro všechny tři české účastníky! Hokejisté Sparty se v základní skupině Ligy mistrů utkají se švédským Växjö, finským TPS Turku a německým Bremerhavenem. Mladá Boleslav narazí na obhájce titulu Frölundu ze Švédska, finský IFK Helsinky a švýcarský Curych. Třinec čeká švédský Leksand, švýcarský Fribourg a Junosť Minsk z Běloruska. Rozhodl o tom středeční los.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Sparty Praha Michal Řepík a Adam Polášek oslavují gól.

Článek

Sparta, kterou čeká Liga mistrů už popáté a jejím maximem je finálová účast v sezoně 2016/17, narazí i na úřadujícího švédského mistra Växjö, což bude pikantní zejména pro Romana Horáka. Devětadvacetiletý centr totiž loni v létě zamířil k Pražanům právě z Växjö, kde strávil dvě sezony. Na Växjö má Sparta z LM dobré vzpomínky - v sezoně 16/17 jej vyřadila v semifinále, o dva roky předtím jej dvakrát zdolala v základní skupině.

Za německým Bremerhaven, který je spolu s TPS Truku dalším soupeřem Sparty, v uplynulém ročníku nastupovali i někdejší hráči Pražanů - brankář Pöpperle, obránce Emminger a útočník Uher. Z této trojice zůstává v kádru jen Eminger. V TPS Turku zase v minulosti působil brankář Sparty Alexander Salák.

Mladou Boleslav čeká teprve druhá účast v prestižní soutěži, tu první okusila před pěti lety. A Bruslařský klub dostal z prvního koše nejsilnějšího možného protivníka. Vždyť Frölunda ovládla soutěž už čtyřikrát a patřily jí i poslední dvě sezony (ročník 2020/21 se kvůli covidu neuskutečnil).

Extraligoví šampioni z Třince se v Lize mistrů představí pošesté. Nejpovedenější byla sezona 2016/17, kdy se Oceláři probojovali až do semifinále. Papírovým outsiderem „třinecké" skupiny je Junosť Minsk, o dvě postupová místa by Slezané měli svádět souboj s Leksandem a Fribourgem.

Z každé z osmi základních skupin postoupí do play off dva nejlepší týmy. Základní skupiny, v nichž se mužstva utkají systémem doma-venku, začnou 26. srpna a skončí 13. října. Play off, v němž se osmifinále, čtvrtfinále a semifinále budou hrát na dva zápasy, odstartuje 16. listopadu. Finálové vyvrcholení proběhne 1. března.

Los základních skupin hokejové Ligy mistrů 2021/22:
Skupina A:
Växjö Lakers (Švéd.), Sparta Praha, TPS Turku (Fin.), Fischtown Pinguins Bremerhaven (Něm.)
Skupina B:
Frölunda HC, IFK Helsinky (Fin.), Mladá Boleslav, Curych Lions (Švýc.)
Skupina C:
Lukko Rauma (Fin.), Adler Mannheim (Něm.), Lausanne HC (Švýc.), Cardiff Devils (Brit.)
Skupina D:
EV Zug (Švýc.), Rögle BK (Švéd.), EHC Red Bull Mnichov (Něm.), SönderjyskE (Dán.)
Skupina E:
Eisbären Berlín (Něm.), HC Lugano (Švýc.), Skelleftea AIK (Švéd.), Tappara Tampere (Fin.)
Skupina F:
Třinec, Leksand IF (Švéd.), Fribourg-Gottéron (Švýc.), HC Junošť Minsk (Běl.)
Skupina G:
Rungsted Seier Capital (Dán.), Rouen Dragons (Fr.), EC Klagenfurt (Rak.), Donbass Doněck (Ukr.)
Skupina H:
KH GKS Jastrzebie (Pol.), Red Bull Salcburk (Rak.), Frisk Asker (Nor.), HC Bolzano (It.)

Reklama