Hlavní obsah

Kariéra bývalého reprezentanta v Dynamu se uzavírá. Z Budějovic s ním odchází další matador

Věhlasná jména jsou na odchodu z prvoligové scény. Angažmá v Dynamu po sezoně uzavře bývalý reprezentační brankář Jaroslav Drobný, o tom, zda bude pokračovat v kariéře se teprve rozhodne. Vedle něj skončí i další českobudějovický fotbalista obránce Jiří Kladrubský, který se rovněž krátce objevil v národním týmu. Prvoligové Dynamo o tom informovalo na svých internetových stránkách.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Českých Budějovic Jaroslav Drobný během utkání na Spartě.

Článek

Jednačtyřicetiletý Drobný působil ve špičkových zahraničních soutěžích, v reprezentaci zůstával ve stínu Petra Čecha, ale na závěr kariéry po návratu domů v minulé sezoně byl v Českých Budějovicích ikonou klubu. Roli jedničky Jihočechů převážně plnil i v tomto ročníku, v posledních zápasech i vinou zdravotních problémů nechytal a mezi tyčemi byl Vojtěch Vorel.

Vedle Dynama působil gólman v Panioniosu Atény, Fulhamu, Den Haagu, Bochumi, Hertě Berlín, Hamburku, Brémách a Düsseldorfu. Za reprezentační "áčko" odchytal v letech 2009 až 2013 sedm utkání, zúčastnil se také olympijských her v roce 2000 a o dva roky později se jako náhradník stal s jednadvacítkou mistrem Evropy.

Dva starty za národní A-tým má na kontě odchovanec Dynama Kladrubský, který rovněž po sezoně ukončí profesionální kariéru. Pětatřicetiletý defenzivní univerzál vedle Českých Budějovic hrával za pražskou Spartu, s níž získal ligový titul, Slovan Bratislava, řecký Kallonis a italskou Paviu.

Oba hráče čeká rozlučka s příznivci v posledním domácím duelu sezony a předposledním kole ligového ročníku v neděli proti Slovácku. "Chtěl bych poděkovat všem fanouškům, užil jsem si to. A v neděli chci při rozlučce určitě vyhrát," řekl ve videu Kladrubský.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články