Hlavní obsah

Kádr Barcelony nedosahuje podle Koemana požadované úrovně

Trenér Ronald Koeman přiznal, že kádr fotbalistů Barcelony nedosahuje požadované úrovně. Katalánský celek v boji o španělský titul zaostal o sedm bodů za vítězným Atléticem Madrid a skončil třetí.

Foto: Albert Gea, Reuters

Kouč Barcelony Ronald Koeman během utkání s Granadou.

Článek

Koeman se ujal "Blaugrana" loni v srpnu. Kvůli vysněnému angažmá předčasně skončil u nizozemské reprezentace. "Kádr už byl sestavený, když jsem přišel. Podepsali jsme jenom (obránce Sergina) Desta. Kádr není na úrovni, kterou v Barcelonu chceme," citoval Koemana deník Marca po sobotním vítězství 1:0 v Eibaru v posledním 38. kole, které zařídil Antoine Griezmann.

"Spousta lidí v klubu myslí stejně. Chceme tým zlepšit. Starší hráči dokázali, že mají na to za Barcelonu hrát. Mladší hráči potřebují zkušenosti, aby byli lepší," uvedl osmapadesátiletý Nizozemec.

Jasno má v tom, co se musí změnit. "Jestli chceme být lepší, musíme být efektivnější v útoku. Nastříleli jsme hodně gólů, ale procentuálně proměňujeme méně šancí, než bychom v Barceloně měli," prohlásil někdejší kouč Ajaxu Amsterodam, PSV Eindhoven, Valencie, Southamptonu nebo Evertonu.

Katalánský celek mohl jít na konci dubna do čela La Ligy, v domácím souboji ale podlehl Granadě 1:2 a poté už vyhrál jen ve dvou ze zbývajících pěti kol. "V tomto kalendářním roce jsme bojovali. Prohráli jsme ale tři důležitá utkání. Máme mladý tým, ale vyrostli jsme. Převažují pozitiva. Chceme vyhrát všechno, ale pokaždé se vám to nemůže podařit," konstatoval Koeman, který s týmem v dubnu vybojoval Španělský pohár.

Koeman věří, že Barcelonu povede dál. Smlouvu má do konce příští sezony. "Nemyslím si, že zápas s Eibarem byl můj poslední. Mám kontrakt. Vy (novináři) o tom hodně mluvíte. Jsem klidný. Pokud chce klub udělat změnu, bude si muset vedení se mnou promluvit," řekl bývalý hráč Ajaxu Amsterodam, Feyenoordu Rotterdam či Barcelony.

Reklama

Související témata: