Hlavní obsah

Juventus odvolal trenéra Pirla, po dvou letech se vrací Allegri

Turín
Aktualizováno

Po jediné sezoně skončil Andrea Pirlo ve funkci trenéra fotbalistů Juventusu Turín. Dvaačtyřicetiletý kouč doplatil na neuspokojivé výsledky a klub jej v pátek odvolal. K turínskému týmu se po dvou letech vrací Massimiliano Allegri.

Foto: Antonio Calanni, ČTK/AP

Radost v podání fotbalistů Juventusu Turín po triumfu v pohárové soutěži. Klub i tak mění trenéra.

Článek

"Děkujeme ti, Andreo. To jsou první slova, která musíme na konci téhle společné zkušenosti říct," uvedl klub a ocenil Pirlovu odvahu, s níž se do svého trenérského debutu pustil.

"Něco takového chce hodně kuráže. Zvláště v období, které je poznamenané tisícovkou komplikací, kdy je svět kvůli pandemii nucen objevovat každý den nová pravidla. Pirlo má za sebou první kroky a nepochybujeme o tom, že ho čeká brilantní trenérská kariéra," doplnil Juventus.

Bývalý italský reprezentační kapitán Pirlo nahradil minulé léto na lavičce Staré dámy Maurizia Sarriho, nicméně nedokázal naplnit vysoké ambice slavného klubu. Vedle výpadku v osmifinále Ligy mistrů s Portem neuspěl ani v nejvyšší italské soutěži, v níž skončil až na čtvrtém místě. Juventus nevyhrál domácí titul poprvé od roku 2012 a účast v dalším ročníku Ligy mistrů si zajistil až v poslední možný den.

Foto: Sport.cz

Italský kouč Massimiliano Allegri se vrací na lavičku Juventusu Turín.

"Navzdory nečekanému konci mi tohle dobrodružství ještě více objasnilo, jakou cestou se do budoucna vydat, a doufám, že mě naplní stejně jako během hráčské kariéry," dodal mistr světa z roku 2006.

Allegri během prvního angažmá vedl Juventus v letech 2014 až 2019 a získal s Bianconeri pět mistrovských titulů za sebou. Vedle toho se třiapadesátiletý kouč probojoval dvakrát do finále Ligy mistrů a čtyřikrát po sobě vyhrál Italský pohár. "Vrací se na lavičku, kterou dobře zná. Do klubu, který miluje, a klub miluje jej. Začít dnes společně nové dobrodružství vstříc novým cílům," napsal Juventus.

Reklama

Související témata: