Hlavní obsah

Obhajoba číslo tři! Kozma přetlačil v pětikolové krvavé lázni Apolla

Praha

Turnaj OKTAGON 24 je minulostí a změna na trůnu se nekonala. Po více než roce se turnaj konal před diváckou kulisou, která vygradovala ve skvělou atmosféru při hlavním zápase večera. David Kozma porazil v obrovské bitvě Leandra Silvu a již potřetí uhájil titul šampiona velterové váhy. Soupeře do titulového zápasu střední váhy pak získal Karlos Vémola, který by měl na Štvanici poměřit síly s Polákem Marcinem Naruszczkou. Celý turnaj měl doslova raketový začátek. První dva duely nabídly tvrdé knokauty, které doručili čeští zápasníci Matěj Peňáz a Robin Fošum.

Král zůstává. Po krvavé řeži s Apollem udržel David Kozma pás šampiona velterové váhyVideo: Oktagon TV

 
Článek
Fotogalerie

Dlouho očekávaná bitva o titul velterové váhy nabídla zpočátku taktickou bitvu. Bylo vidět, že oba soupeři perfektně načetli svého soka. Aktivnější byl v prvních dvou kolech David Kozma, který dokázal Apolla hned čtyřikrát dostat na zem. V postoji se jednalo o vyrovnaný souboj. Brazilec se dostal do většího tlaku až na konci třetího kola, kdy odkontroloval "Růžového pantera" na zemi, a navíc mu způsobil dvě nepříjemné tržné rány.

Český šampion sice vstoupil lépe do čtvrté pětiminutovky, ale po tvrdém úderu z brazilské dílny skončil na zemi. Vypadalo to, že je rozhodnuto. Kozma však nevídaným způsobem dokázal zmobilizovat všechny síly a dostal se z nejhoršího, což se v důsledku ukázalo jako zlomový moment celého titulového duelu. Páté kolo si již osmadvacetiletý rodák z Karviné pohlídal. Jednomyslné rozhodnutí sudích pak přiřklo vítězství právě Kozmovi.

Teď ho hoď a umlať ho, radili mu trenéři. Viktor Pešta je poslechl a slavil TKOVideo: Oktagon TV

Souboj o Vémolu našel organizaci OKTAGON MMA nového vyzyvatele, který se pobije s Terminátorem o pás střední váhy. Velezkušení bojovníci Eric Spicely a Marcin Naruszczka ukázali taktický boj, kterému ale nechyběly tvrdé výměny. Postojový duel se snažil zlomit ve druhém kole loktem z otočky Američan, nakonec byl ale úspěšnější polský veterán organizace KSW.

Robin Fošum a jeho brutální K.O. Soupeře odnesli na nosítkáchVideo: Oktagon TV

Další úspěšný zápas má za sebou Viktor Pešta. Veterán organizace UFC si poradil s Italem Riccardem Nosigliou. Po přechodu do polotěžké váhy získal zkušený český ranař druhou výhru po technickém knokautu. „Vždycky je co zlepšovat, ale náš plán vyšel docela dobře," potvrdil třicetiletý zápasník, který ukončil soupeře ve druhém kole.

Semifinálový duel bantamové pyramidy mezi Filipem Mackem a Lucou Iovinem. Česká jednička váhy do 61 kilogramů se snažila v první části duelu utáhnout gilotinu, poté ale přebral iniciativu ranař z Apeninského poloostrova, za kterým šlo po tlaku na zemi u pletiva druhé kolo. Rozhodnout muselo poslední dějství. Trenér André Reinders se nakonec mohl radovat. Macek překvapil italského bojovníka pohotovým armbarem a v jednačtyřicátém zápase získal již sedmnáctou výhru po submisi.

Fošum a Peňáz si připsali rychlé knokauty

Neskutečnou rychlost předvedl v prvním zápase turnaje Matěj Peňáz, kterému se několik dní před duelem změnil soupeř. Ani Portugalec Carlos Graca domácího tvrďáka nezastavil. Brněnský bojovník si ve svém třetím zápase v MMA připsal třetí doručený knokaut. Po čtyřiceti vteřinách měla česká postojová hvězda odpracováno. „Třetí knokaut v prvním kole, a ještě jsem nedostal bonus za výkon večera. Takže jsem tady!" vyžádal si odměnu čtyřiadvacetiletý fighter.

Miroslav Brož byl za rváče. V parádní přestřelce porazil na body Němce JungwirthaVideo: Oktagon TV

Na čas si příliš nedal ani tréninkový partner Karlose Vémoly Robin Fošum. Svěřenec André Reinderse nevstoupil do souboje ideálně, přesto dokázal Abdoula Sowa parádně ukončit. Tvrdá kombinace úderů poslala italského ranaře k zemi.

Filipu Mackovi se proti Italu Iovinemu dlouho nedařilo, nakonec ale soupeře překvapilVideo: Oktagon TV

Další český zástupce Miroslav Brož se postavil německému zápasníkovi Christianu Jungwirthovi. Oba bojovníci jsou velice podobné somatotypy, také proto se dal čekat zajímavý, a hlavně hodně tvrdý souboj. A tak se také stalo. Parádní tři kola nakonec naklonil na svou stranu "Inkvizitor". Těsné rozhodnutí sudích vyznělo v jeho prospěch.

Při Oktagonu 24 stříkala krev. David Kozma a Miroslav Brož měli pořádně rozmlácené obličejeVideo: Sport.cz, OKTAGON MMA

Ukončení ve druhém kole si připsal David Hošek. Také "Sparťan" se musel popasovat se změnou soupeře těsně před turnajem. V samotném boji se pak člen pražského Renegade gymu překvapivě dlouho snažil přetlačovat s protivníkem na pletivu. První pětiminutovku ještě Alex Nagorny přežil. Ve druhém kole ale český bojovník dostal ukrajinského soka na zem a tvrdými údery svého soupeře ukončil.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články