Hlavní obsah

Kvitová: Kvůli zranění odstupuji

Paříž

Nečekaná informace: Petra Kvitová odstupuje z tenisového French Open pro zranění kotníku, které se jí přihodilo po tiskové konferenci po nedělním vítězství v prvním kole. Zatím není jasné, jak dlouho bude absentovat. Chce ale stihnout travnatou část sezony. Informaci přinesla na Twitteru.

Foto: Thibault Camus, ČTK/AP

Petra Kvitová během 1. kola French Open.

Článek

"S velký zklamáním odstupuju z Roland Garros," oznámila Kvitová. Zranila se poněkud kuriózně - během nedělních pozápasových rozhovorů s novináři. "Spadla jsem a zranila si kotník. Po magnetické rezonanci a po dohodě s týmem jsem se rozhodla, že by nebylo moudré hrát. Je to velká smůla, ale budu silná a udělám vše, abych se co nejlépe připravila na travnatou sezonu," napsala dále.

Jedenáctá nasazená Kvitová odvrátila v neděli v prvním kole s kvalifikantkou Greete Minnenovou z Belgie mečbol a vyhrála ve třech setech. Ve druhém kole měla hrát ve středu s Ruskou Jelenou Vesninovou.

V Paříži zažívá jednatřicetiletá Kvitová v posledních letech rozdílné emoce. V roce 2017 se zde vracela do hry po vážném zranění prstů levé ruky z přepadení. O dva roky později těsně před zápasem 1. kola odstoupila kvůli trhlině v levém předloktí z tréninku.

Loni se v netradičním podzimním termínu Roland Garros měla důvod usmívat, jelikož podruhé v kariéře na turnaji postoupila až do semifinále.

Kvitová plánovala, že sezonu na trávě začne v Berlíně od 14. června. Kotník potřebuje vyléčit nejpozději do 28. června, kdy startuje Wimbledon, který dvakrát vyhrála.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články