Hlavní obsah

Sbohem po osmi letech. Protagonista slavné plzeňské éry se loučí

Aktualizováno

Každý příběh jednou dospěje ke svému konci. Bývalý fotbalový reprezentant po vypršení smlouvy skončí po osmi letech v Plzni. O své budoucnosti se třiatřicetiletý záložník Tomáš Hořava rozhodne v příštích dnech. Viktoria zprávu přinesla na svém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radost v podání Tomáše Hořavy z Plzně.

Článek

Tichý, v soukromí nenápadný muž. Ale rozhodně jeden z protagonistů slavné éry Viktorie!

Tomáš Hořava vybojoval s Plzní tři tituly, český Superpohár a dvakrát si s ní zahrál základní skupinu Ligy mistrů. V uplynulé sezoně, v níž Západočeši obsadili páté místo, ale nastoupil pouze do devíti ligových zápasů. Za národní tým si připsal 14 startů a tři góly.

„Tomáš Hořava byl v posledních letech nedílnou a důležitou součástí našeho klubu. Má velký podíl na úspěších, kterých se nám podařilo dosáhnout. V živé paměti mám například jeho krásný gól do sítě Manchesteru City v Lize mistrů," poukazuje generální ředitel klubu Adolf Šádek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Hořava z Viktorie a Jaka Bijol z CSKA během utkání základní skupiny Ligy mistrů v Plzni.

"Chtěl bych mu za celý klub i za naše fanoušky poděkovat, popřát hodně štěstí v budoucnu a samozřejmě se s ním budeme chtít oficiálně rozloučit při jednom ze zápasů nové sezony, ovšem tak, aby u toho mohli být fanoušci na tribunách," ujišťuje Šádek.

Jednomu z nejdůležitějších hráčů novodobé éry Viktorie končí smlouva, a tak klub opouští. „V následujících dnech se plánuji rozhodnout o své budoucnosti," avizuje Hořava.

Jako volný hráč by ještě mohl pomoci třeba Olomouci, kde působil od dorostu. V lize celkem odehrál 329 utkání, v nichž zaznamenal 41 branek.

Reklama

Související témata: