Hlavní obsah

Velká mistrovská rošáda! Slavia vítá kanonýra, koho za něj obětovala?

Aktualizováno

Velká rošáda je realitou. Do fotbalové Slavie přestupuje slovenský útočník Ivan Schranz. Sedmadvacetiletý rodák z Bratislavy, který se mihnul i ve Spartě v uplynulé sezoně působil v Jablonci, podepsal v Edenu smlouvu do června 2024. V rámci dohody obou klubů na severu Čech trvale zůstane obránce Jaroslav Zelený. Do Jablonce na roční hostování, které se na konci sezony 2021/22 automaticky změní v přestup, míří také záložník Tomáš Malínský.

První letní posilou fotbalistů Slavie je útočník Ivan Schranz z Jablonce.Video: SK Slavia Praha

 
Článek

Zpečetěno. První letní posilou fotbalistů Slavie je útočník Ivan Schranz z Jablonce. Opačným směrem míří křídelník Tomáš Malínský a zadák Jaroslav Zelený.

„Ivan patří k nejlepším hráčům letošního ligového ročníku, navíc se v Česku prosazuje už delší dobu. Je to prověřený hráč s výborným charakterem, který dokáže v útočné fázi zahrát na více postech. Věříme, že pro Slavii bude vhodnou posilou," říká na klubovém webu sportovní ředitel Jiří Bílek.

„Slavia je top klub, jeden z nejlepších v Evropě. Když o mě projevila zájem, neměl jsem důvod váhat! Pokusím se dát do svých výkonů maximum a pomoci mužstvu tak, jak jen budu umět. Udělám pro to všechno, chci získávat trofeje," říká po podpisu tříletého kontraktu Ivan Schranz.

Má za sebou vydařenou sezonu. Do Jablonce zamířil před jejím startem z Českých Budějovic, za které nastřílel devět ligových branek a výrazně pomohl jihočeskému klubu k sedmému místu. V zeleném dresu se pak prosadil takřka okamžitě.

V letošním ligovém ročníku nashromáždil třináct tref a společně s parťákem Martinem Doležalem stíhal Jana Kuchtu s Adamem Hložkem v souboji o krále ligových střelců. Jablonec díky výkonům obou kanonýrů obsadil v tabulce třetí místo a těší se na evropské poháry.

Schranz je schopný kromě hrotového útočníka zastat i staženější pozici víc ke středu zálohy nebo křídelní pozici. „Zatím ještě nevím, na jaký post přicházím, těžko předvídat. Jak mě budou chtít trenéři využívat, už je na nich. Každopádně se pokusím dát do svých výkonů maximum a pomoci mužstvu tak, jak jen budu umět. Udělám pro to všechno."

Slavia pro něj bude pátým českým angažmá. Po příchodu z Trnavy nejdříve působil ve Spartě, v její sestavě se ovšem do ligy neprosadil, povedlo se mu to až na Dukle, později v Českých Budějovicích a Jablonci.

V sezoně 2018/19 působil Schranz krátce na Kypru, kde nastupoval za AEL Limassol. Za slovenský národní tým debutoval 4. září v Lize národů. Celkem má na svém kontě sedm startů a jednu vstřelenou branku. Další bude moci přidat na blížícím se EURO, kam byl stejně jako Jakub Hromada nominován.

Reklama

Související témata: