Hlavní obsah

Aktéři EURO ’96 tipují. Miroslav Kadlec o skupině D: S Chorvaty se porveme o druhé místo

V roce 1996 způsobili na evropském šampionátu v Anglii senzaci. Po pětadvaceti letech se členové stříbrné fotbalové party trenéra Dušana Uhrina těší na výkony svých následníků a s napětím vyhlížejí nejen výsledky české družiny. Jak ve skupině D dopadne český tým si pro Právo a Sport.cz zatipoval bývalý obránce Miroslav Kadlec.

Foto: Sport.cz s ČTK - Michal Krumphanzl

Legendy ME 1996 tipují - Miroslav Kadlec o skupině D

Článek

Neřeknu nic nového, když beru Anglii za největšího favorita naší skupiny, ale i jednoho z favoritů na titul. Budou mít výhodu domácího prostředí, stejně jako Skotové. Mužstva z britských ostrovů jsou doma vždycky silnější než na kontinentu. To je prostě realita.

Od našeho týmu se asi nečekají zázraky, ale to se od nás před čtvrt stoletím také nečekaly. Myslím si, že máme dobré mužstvo, v němž je znát kvalita hráčů působících v zahraničních klubech i vítězná energie Slavie a doplňují ho nejlepší borci z domácí nejvyšší soutěže. Mužstvo má na postup, ve vyřazovací části se může stát cokoliv. Důkazem je fakt, že před pětadvaceti lety jsme jako outsideři došli až do finále.

TIP MIROSLAVA KADLECE
1. Anglie
2. Česko
3. Chorvatsko
4. Skotsko

Se Skoty jsme sice poslední dva zápasy prohráli, ale ten první na šampionátu bude klíčový. Nemyslím si, že ty dvě porážky by náš tým nějak svazovaly, naopak o to větší bude motivace. Skotové jsou, jak se říká, na hrušce, tak bychom je měli setřást a udělat tři body.

TIP PRÁVA A SPORT.CZ
1. Anglie
2. Chorvatsko
3. Česko
4. Skotsko

Chorvati jsou techničtější než my, ale hodně náladoví. Když jim to neklape v kabině, dokážou prohrát s kýmkoliv. Právě Chorvaty považuji za tým, s nímž se popereme o druhé místo ve skupině. Podle mne budou k postupu potřeba minimálně čtyři body, ideálně šest. V duelu s Anglií bychom měli odehrát důstojné utkání a dobře se naladit do další fáze.

Jaké místo obsadí čeští fotbalisté ve skupině D?
první
5,4 %
druhé
27,5 %
třetí
36,6 %
čtvrté
30,5 %
Celkem hlasovalo 1826 čtenářů.

Reklama