Hlavní obsah

Terapie, posilovna, kolo, až pak zápas. Hložek hraje o čas

dos, zpSport.cz

Mohl by být žolíkem národního týmu. Měl by jím být. Pokud ovšem bude zdravý. Někteří experti by se nebáli zařadit osmnáctiletého kanonýra Sparty rovnou do základní sestavy fotbalové reprezentace. Jenže Adama Hložka v přípravě na EURO omezily potíže s kyčlí. V úterní generálce s Albánií (3:1) stihl odehrát alespoň slabou půlhodinku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Albi Doka z Albánie (vlevo) a český útočník Adam Hložek během přípravného utkání s Albánií.

Článek
Fotogalerie

Generálku stihl, což je pro trenéry dobrá zpráva. Mohou doufat, že se trpělivost vyplatí. Adama Hložka již na konci klubové sezony trápily problémy s kyčlí. Proto během celého soustředění v Jižním Tyrolsku netrénoval s mužstvem a měl individuální režim.

„Absolvoval jsem tam vlastně individuální přípravu s týmem fyzioterapeutů a doktorů. Začal jsem terapiemi, rozvolňováním a masážemi," líčí v rozhovoru pro YouTube kanál české reprezentace.

„Postupně jsem se dostával do posilovny, kde jsem začínal cvičit, následně na kolo, než jsem mohl začít běhat a připojit se k týmu," říká Hložek, který je nejmladším členem kádru pro nadcházející evropský šampionát.

Nebudeme skákat do nebes, ale výhra je pro nás velkou vzpruhou, říká Ondřej Čelůstka

Sport.cz, FAČR

Obrovský talent českého fotbalu se spolu se slávistou Kuchtou podělil o korunu krále ligových střelců. V posledním kole kvůli zranění odehrál jen poločas, Brnu však během něj stihl nasázet čtyři góly.

Na hřiště se vrátil zase až proti Albánii na mateřské Letné, vítězná generálka pro něj byla třetím startem v národním týmu.

Trenér Jaroslav Šilhavý je po zápase s Albánií klidnější. Chválil stopery

Sport.cz, FAČR

„Výhra pro nás před startem turnaje určitě byla hodně důležitá, abychom se trochu uklidnili. Myslím, že zlepší celkově náladu v týmu," doufá Hložek.

EURO 2021

Mistrovství Evropy ve fotbale, jež se původně mělo hrát již před rokem, začíná 11. června a končí 11. července. EURO hostí jedenáct zemí, Česká fotbalová reprezentace postoupila ze skupiny z třetího místa a v osmifinále přehrála Nizozemsko. Finále šampionátu se hraje v legendárním Wembley.

Reklama

Související témata: