Hlavní obsah

Zaplatili jsme, zůstaneme! Pět tisíc fanoušků protestovalo na French Open

Paříž/Praha

Na French Open zavládl ve středu večer chaos. Fanoušci totiž protestovali proti tomu, že musí během napínavého duelu srbského tenisty Novaka Djokoviče s Italem Berrettinim opustit stadion. Museli tak učinit kvůli v Paříži stále platícímu zákazu vycházení po 23. hodině. Organizátoři sice dělali všechno pro to, aby utkání skončilo včas, jenže Djokovič nezvládl třetí set a zápas musel pokračovat.

Foto: Michel Euler, ČTK/AP

Fanoušci opouštějí čtvrtfinálové utkání French Open mezi Novakem Djokovičem a Matteem Berrettinim

Článek

K takové situaci na French Open ještě nedošlo. Fanoušci byli na noční zápas vpuštěni poprvé po zmírnění pařížského zákazu vycházení z 21. na 23. hodinu, a utkání dokonce začalo dříve, než bylo plánováno, aby se organizátoři pokusili zajistit jeho včasné dokončení.

Zdálo se, že vše vyjde podle plánu. Srb v prvních dvou setech nedával Italovi moc šancí a dostal se do vedení 6:3 a 6:2. Jenže třetí set už byl o mnoho vyrovnanější. Oba hráči si drželi svá podání a o vítězi musel rozhodnout až tiebreak, ve kterém byl úspěšnější Ital a vynutil si tedy pokračování zápasu.

V tuto chvíli bylo jasné, že zápas skončí až po 23 hodině, a když se fanoušci, kteří doposud vytvářeli skvělou atmosféru, dozvěděli, že budou muset odejít, začali protestovat. Z hlediště se ozývalo hlasité bučení. Pět tisíc fanoušků bylo vyzváno, aby nejpozději ve 22:45 opustilo kurt Philippa-Chatriera, ale mnozí tak neučinili a začali se posmívat těm kteří odešli, nebo skandovat „zaplatili jsme, zůstaneme."

Za pět minut jedenáct se tak sbalili oba hráči na kurtu a odebrali se do útrob stadionu. Trvalo kolem dvaceti minut, než se podařilo všechny fanoušky vyprovodit ven a zápas mohl pokračovat v naprostém tichu.

Djokovičovi se v závěru třetího setu podařilo uzmout Berrettinimu podání a při svém si vybojovat tři mečboly, přičemž ten třetí se mu i podařilo proměnit. Po setech 6:3, 6:2, 6:7 a 7:5 tedy postoupil do semifinále, ve kterém se utká s obhájcem titulu Rafaelem Nadalem.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 3 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 3 : 3 probíhá Živě
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík