Hlavní obsah

Anglii jsme většinu času byli vyrovnaným soupeřem, řekl chorvatský trenér Dalič

Londýn

Trenér chorvatských fotbalistů Zlatko Dalič po prohře 0:1 s Anglií v úvodním utkání mistrovství Evropy cítil, že jeho tým byl domácímu favoritovi v Londýně většinu času vyrovnaným soupeřem. To kouči stříbrných medailistů z posledního světového šampionátu dodává optimismus před zbývajícími dvěma zápasy skupiny D s Českou republikou (18. června) a Skotskem (22. června) v Glasgow.

Foto: Laurence Griffiths, Reuters

Anglický fotbalista Phil Foden brání během zápasu EURO 2021 v rozehrávce soupeři z Chorvatska.

Článek
Fotogalerie

Duel ve Wembley rozhodl jediným gólem Raheem Sterling v 57. minutě. Chorvati, kteří vyřadili Albion v semifinále MS 2018 v Rusku, si tentokrát nevytvořili téměř žádné velké příležitosti a neprověřili brankáře Jordana Pickforda.

"V útoku jsme neukázali moc kvality, ale hráli jsme proti Anglii, která má ohromný tým. Byli jsme domácím rovnocenným soupeřem po většinu času. To je pro mě povzbuzením, že v dalších utkáních to bude lepší," řekl Dalič pro chorvatskou televizi.

Angličané v úvodu Chorvaty hodně sevřeli a už v šesté minutě Phil Foden trefil tyčku. "Byl to těžký zápas ve velkém horku. Jak jsme očekávali, v prvních 20 minutách jsme museli čelit tlaku. Ale ten jsme přežili a pak měli hru pod větší kontrolou," konstatoval Dalič.

Inkasovaná branka po zaváhání obrany ho mrzela. "Udělali jsme jednu chybu. Týden jsme mluvili o tom, abychom se nenechali nachytat mimo své pozice. Angličané si našli volný prostor a dali gól," uvedl čtyřiapadesátiletý kouč, jehož svěřenci na ME poprvé prohráli zahajovací duel.

Podle obránce Joška Gvardiola neodehráli Chorvati ve Wembley nejlepší utkání. "Věděli jsme, že Angličané patří k největším favoritům turnaje, ale myslím, že jsme dneska nepodali maximální možný výkon. Umíme mnohem víc. Doufám, že další zápasy budou lepší," prohlásil devatenáctiletý bek.

EURO 2021

Mistrovství Evropy ve fotbale, jež se původně mělo hrát již před rokem, začíná 11. června a končí 11. července. EURO hostí jedenáct zemí, Česká fotbalová reprezentace postoupila ze skupiny z třetího místa a v osmifinále přehrála Nizozemsko. Finále šampionátu se hraje v legendárním Wembley.

"Měli jsme některé dobré momenty, ale Anglie byla lepší a na rozdíl od nás proměnila aspoň jednu šanci. Teď se však nevzdáme. Jsem si jistý, že v příštích dvou zápasech to bude z naší strany vypadat jinak," dodal další krajní obránce Šime Vrsaljko.

Reklama

Související témata: