Hlavní obsah

Tampa Bay - NY Islanders 4:2Stav série 1:1České manévry v semifinále NHL! Tampa slaví výhru, Rutta s Palátem nastříleli polovinu gólů

Aktualizováno

Hokejisté Tampy Bay s Ondřejem Palátem a Janem Ruttou v sestavě vyhráli v semifinále NHL nad týmem New York Islanders 4:2 a srovnali stav semifinále NHL na 1:1 na zápasy. České opory Tampy se postaraly o klíčové góly svého celku. Palát dal gól na 2:1, Rutta pak vstřelil na začátku třetí třetiny vítěznou branku.

Foto: Chris O'Meara, ČTK/AP

Tampa Bay Lightning slaví. Útočník Ondřej Palát (18) vstřelil gól, o radost se s ním z trefy do sítě New York Islandersdělí Brayden Point (21).

Článek
Fotogalerie

Tampa měla jasný úkol srovnat stav série a vykročila za ním v 9. minutě, kdy ji poslal ranou pod víko do vedení Point. Ten se trefil v pátém utkání za sebou. Ještě před koncem první části hry však Ostrované v přesilovce srovnali. To už v brance hostů nestál Rus Varlamov, kterého ve 13. minutě nahradil jeho krajan Sorokin.

Ve druhé třetině se Varlamov na led vrátil, ale i tak přišly velké chvíle českých opor Tampy. Palát dostal ideální přihrávku mezi kruhy od Kučerova a skóroval. Trenér Islanders Barry Trotz se zlobil, že gól Paláta neměl platil, protože Tampa Bay porušila pravidla a na ledě měla víc hráčů.

"Bylo to zřejmé, měli tam sedm chlapů. Ale gól platil. Jsme z toho zklamaní, ale nedalo se nic dělat, museli jsme bojovat dál," ulevil si trenér Islanders Barry Trotz.

Foto: Chris O'Meara, ČTK/AP

Český obránce Tampy Bay Lightning Jan Rutta (44) slaví u střídačky svůj gól do sítě NY Islanders v semifinále NHL.

Tampa Bay ale už nebyla k zastavení. Rutta na začátku třetí části hry vymetl horní růžek ranou od modré čáry a uklidnil svůj tým. Domácí pak Hedmanem ještě navýšili náskok, aby Barzal chvíli před koncem gólem na 2:4 pouze korigoval porážku Islanders.

"Tahle výhra je důležitá. Ale stejně jako jsem po minulé prohře nepropadali panice, tak ani teď nelétáme v oblacích. Tahle výhra nám nestačí. Bude to dlouhá a těžká série, už musíme myslet na další zápas," velel po utkání Brayden Point.

Zklamaný byl naopak autor gólu na 1:1 Brock Nelson. "Věděli jsme, že druhý zápas bude těžký. Myslel jsem si, že nás může nastartovat moje vyrovnání na 1:1, ale nestalo. Tampa nám odskočila a my jsme nebyli schopní s tím něco udělat," uznal hráč Islanders.

Semifinále play off NHL - 2. zápas:
Tampa Bay - NY Islanders 4:2 (1:1, 1:0, 2:1)
Branky: 9. B. Point, 34. Palát, 43. Rutta, 50. Hedman - 14. B. Nelson, 57. Barzal. Střely na branku: 33:26. Diváci: 14.771 (omezený počet). Hvězdy zápasu: 1. Kučerov, 2. Vasilevskij, 3. Hedman (všichni Tampa Bay). Stav série: 1:1.

Reklama

Související témata: