Hlavní obsah

Nejedu! Nadal udělal těžké rozhodnutí

Madrid/Praha

Dvacetinásobný grandslamový šampion Rafael Nadal vynechá hned dva vrcholy této sezony. Odhlásil se z Wimbledonu a nezúčastní se ani olympijských her v Tokiu. Podle svých slov potřebuje čas na regeneraci po dlouhé antukové sezoně.

Foto: Michel Euler, ČTK/AP

Španělský tenista Rafael Nadal vynechá hned dva vrcholy sezony.

Článek

Nadal triumfoval na trávě v All England Clubu v letech 2008 a 2010, tentokrát ale o titul v Londýně usilovat nebude. 35letý hvězdný Španěl tentokrát výjimečně neslavil triumf ani Roland Garros, kde vypadl v semifinále s Novakem Djokovičem.

„Tohle nikdy nejsou lehká rozhodnutí, ale poslouchal jsme své tělo a po diskuzi se svým týmem jsem pochopil, že jde o správný krok," vysvětlil Nadal na Twitteru.

„Cílem je, abych si co nejvíce prodloužil kariéru a pokračoval v tom, co mám rád," pokračoval.

Foto: Michel Euler, ČTK/AP

Španělský tenista Rafael Nadal.

Rodák z Mallorky se rozhodl pro neúčast ve Wimbledonu i kvůli příliš krátkému odstupu mezi French Open travnatým grandslamem v Londýně.

„Fakt, že mezi oběma turnaji je pauza jen dva týdny, mi příliš neulehčil situaci v tom, abych se zotavil po antukové sezoně, která je vždy velmi náročná," přiznal.

Nadala tak v počtu grandslamů může dohnat již zmíněný staronový šampion French Open Djokovič, který má ve sbírce 19 triumfů z turnajů velké čtyřky.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama