Hlavní obsah

Velkého šampiona přemohly emoce. Ikona Realu se při projevu rozbrečela

Bylo jasné, že tahle rozlučka rozhodně nebude jednoduchá. Po mimořádně úspěšných šestnácti letech se rozloučila s Realem Madrid klubová ikona Sergio Ramos. Kapitán Bílého baletu při své čtvrteční řeči vydržel nával emocí jen necelých dvacet sekund, pak už jej přemohly slzy a dojetí.

Foto: Real Madrid

Sergio Ramos se při rozlučce s Realem Madrid neubránil slzám.

Článek

S Ramosem byla spojená v Realu celá úspěšná éra, během níž madridský klub vyhrál čtyřikrát Ligu mistrů i mistrovství světa klubů a pětkrát slavil titul v domácí lize. 35letému zadákovi v létě vyprší na Santiago Bernabeu smlouva a další už s královským klubem neuzavře.

Jeho rozlučkový projev sledovala v Madridu manželka se čtyřmi dětmi a další členové rodiny po boku klubových funkcionářů.

Emoce jej přemohly v momentně, kdy zavzpomínal, jak v doprovodu otce v devatenácti letech dorazil na stadion slavného Realu.

„Teď ale chci spíš říct ´brzy na viděnou´ než ´sbohem´. Dřív nebo později budu zpátky. Real si vždy ponesu ve svém srdci," řekl mimo jiné.

„Na tenhle den se ale nikdy nemůžete pořádně připravit. Je to nejtěžší moment mojí kariéry," přiznal ostřílený obránce.

Real mu nabízel ještě další roční smlouvu, podle níž by musel jít o deset procent s platem dolů oproti současné gáži, ale Ramos odmítl a bude si hledat nový klub. Jeho místo v bílém dresu už zaujal David Alaba, jenž přišel z Bayernu zadarmo.

V souvislosti s Ramosem se mluví o možném návratu do Sevilly, kterou v létě možná opustí Jules Kounde.

Reklama

Související témata: